Suvelavastuse tegijad tutvusid tulevase mängupaigaga

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
KUIDAS TEHA: (Vasakult) Anu Lamp, Kristjan Suits ja Aarne Mägi arutlevad sadamaaida kui mänguruumi võimaluste üle.
KUIDAS TEHA: (Vasakult) Anu Lamp, Kristjan Suits ja Aarne Mägi arutlevad sadamaaida kui mänguruumi võimaluste üle. Foto: Maanus Masing

Pühapäeval väisasid Kuressaaret Eesti muusika- ja teatriakadeemia lavakunstikooli inimesed, et tutvuda tänavuse suvelavastuse “Liiga palju armastust” mängupaigaga ja anda ülevaade tüki ettevalmistustöödest.

Kolmest loost koosneva lavastuse toovad publiku ette lavakunstikooli 29. lennu (juhendajad Anu Lamp, Elmo Nüganen) lavastaja õppesuuna üliõpilased Elise Metsanurk, Mihkel Kohava ja Andreas Aadel. Mängivad sama lennu näitleja õppesuuna tudengid, lisaks teeb kaasa Andres Raag Tallinna Linnateatrist, kellele see on juba kümnes osatäitmine Kuressaare Linnateatris.

Lavastuse kunstnik on Eesti kunstiakadeemia (EKA) kolmanda kursuse stsenograafiatudeng Doris Altmets (juhendaja Kristjan Suits), kelle jaoks on samuti tegu kursuse lõputööga. Pühapäeval tutvus etendust ettevalmistav meeskond Kuressaare sadamaaidaga, mis oli eriti oluline kunstilise kujundaja jaoks, kes on seni plaane teinud vaid fotode põhjal. Pärast mängupaiga ülevaatamist arutas lavakunstikooli ja linnateatri rahvas lavastuse sisu ja vormiga seotud küsimusi detailsemalt.

Anton Tšehhovi tekstidel põhinev lavastus “Liiga palju armastust” esietendub 25. juulil. See koosneb lühinäidenditest “Karu” ja “Abieluettepanek” ning novellide “Koomik” ja “Tuttav mees” põhjal kirjutatud dramatiseeringust “Armastan tuura”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles