Röövitud võit surus Saaremaa võrkpalliklubi vastu seina

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAAREMAA MEHED võidetud punkti üle rõõmustamas.
SAAREMAA MEHED võidetud punkti üle rõõmustamas. Foto: Irina Mägi/Saarte Hääl

Neljapäeval pea kolm tundi kestnud Eesti meeste võrkpallimeistrivõistluste poolfinaalis oli Saaremaa Võrkpalliklubi kodus Pärnu Võrkpalliklubi vastu viiendas geimis juba võidu vormistanud, kui kohtunike vale otsus andis punkti külalistele, kes veidi hiljem vormistasid 3 : 2 võidu.

Kuressaare spordihoones mängitud kohtumise viiendas geimis lõi austraallane Sam Boehm Saaremaa eduseisul 18 : 17 kindla serviässa, mis oleks tähendanud võõrustajate võitu, kuid kohtunikud lugesid palli auti ja külalised said lõpuks numbritega 22 : 20 oma ning asusid kolme võiduni mängitavat seeriat 2 : 0 juhtima. Nördinud olid nii mängijad kui ka publik.

Saaremaa meeskonna mänedžer Hannes Sepp ütles, et uurib võimalusi protesti esitamiseks, kuid suure tõenäosusega ei anna siin midagi teha. “Kahju, on suur vahe, kas seerias on seis 1 : 1 või 0 : 2,” lausus ta.

Atu tõi 46 punkti

Peatreener Urmas Tali tunnistas, et tal ei tule esimese hooga ette, et oleks varem nii pika mängu mänginud. “Tuleb mõelda, kus midagi valesti tegime,” märkis ta. “Me ei suutnud õigetel hetkedel asju enda kasuks lahendada, tiksusime Pärnuga kaasa ja ei olnud selline mäng, mida kodus tuleks teha. Eks igalt poolt jäi vajaka. Kui ise palle ära ei löö, pannakse sulle ära.”

Kuressaare spordihoones mängitud kohtumises võitis Pärnu esimese ja kolmanda geimi 26 : 24 ja 25 : 23, Saaremaa teise ja neljanda 25 : 22 ja 37 : 35. Pärnule tõi brasiillane Chizoba Neves Atu koguni 46 punkti. “Atu on mees, kes võistkonnas kannab,” tõdes Urmas Tali, lisades, et ta on heas hoos ja mehed ei saanud talle blokki ette.

Kui Urmas Tali alustas traditsioonilise koosseisuga, siis teises geimis tõi ta sidemängija Artis Caicsi ja diagonaalründaja Siim Põlluääre asemel sisse Lukasz Makowski ja Sam Boehmi. “Kui mäng vedama ei hakanud, siis tuli midagi teha,” põhjendas peatreener tehtud sammu. “Plaan ei toiminud ja pidi midagi muutma. Proovisime läbi kõigi meeste mängida, kuid eriti edukad ei olnud. Tegime valesid otsuseid, ühes punktis olid asjad kinni, sest kui ise ära ei löö, pole kedagi süüdistada.”

Võitlevad edasi

Sam Boehmi vastu väljavahetatud kapten Siim Põlluääre tuju oli pärast kaotust kehv. “Mängu ju oli, aga kahju,” tõdes ta, lisades, et oma mäng kuidagi ei klapi. “Pärnu võitis, sest meie rünnak oli hästi läbinähtav, kogu aeg oli kahene ees ja nad loevad meie mängu päris hästi. Midagi ei ole veel läinud, keeruline on, aga võitleme edasi.”

Saaremaa edukamad olid Eddie Rivera 27, Samuel Boehm 20 ja Mihkel Tanila 13 punktiga. Kuna Pärnu võitis laupäeval kodus 3 : 1, siis nüüd lahutab neid finaalist vaid üks võit, mis võidakse vormistada juba pühapäeval Kuressaares.

“Peame järgmise kodumängu kindlasti võitma, et seeria edasi läheks. Praegu on keeruline öelda, et see seeria veel muutuda võiks. Igal juhul proovime, mis siin ikka,” ütles Urmas Tali.

Teises poolfinaalis on seis Tartu Bigbanki ja Rakvere VK vahel viigis 1 : 1.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles