Kuressaare Gümnaasiumi järglasele otsitakse nime

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: KG facebook

Kuressaare gümnaasium küsib rahvalt arvamust, milline võiks olla tulevikus põhikooliks muutuva kooli uus nimi. Eelvaliku tegemiseks on välja pakutud erinevaid nimesid, mis on läbi käinud töögruppide aruteludest. Veebiküsitlusest loodetakse nimede valikule veel täiendust. Nimi algab üldjuhul kohatähisega Kuressaare, lõpeb aga sõnaga “kool” või “põhikool”.

Esmase valikuna pakutakse välja Nooruse Kool, Arensburgi Kool, Tervisepargi Kool, Roomassaare Kool, Kure Kool, Äärelinna Kool, Karjamaa Kool, Aedlinna Kool ja Saaremaa Nooruse Kool. Arvamusi oodatakse järgmise teisipäevani.

Nimeotsinguid on alustanud ka Saaremaa ühisgümnaasium. Paar nädalat tagasi pakkus koolijuht Viljar Aro välja seni aruteludes kõlanud nimed, nagu Kuressaare Hariduse Tänava Kool, Kuressaare Linnakool, Saaremaa Ühiskolleegium või Saaremaa Ühishariduskolleegium. Aro arvates võiks kooli nime suisa samaks jätta, vaatamata sellele, et gümnaasiumiosa enam ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles