Toivo Alt: koosseisust ja treenerist on vara rääkida (1)

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Saaremaa VK president Toivo Alt (paremal) ja Eesti võrkpalliliidu juht Hanno Pevkur.
Saaremaa VK president Toivo Alt (paremal) ja Eesti võrkpalliliidu juht Hanno Pevkur. Foto: Irina Mägi

Kuigi Saaremaa Võrkpalliklubi võitis tänavu Eesti karikavõistlused, sai hõbeda Credit24 liigas ja pronksi Eesti meistrivõistlustel, kujunes tänavune hooaeg eelmisega võrreldes siiski kehvemaks.

Sellele vaatamata kinnitab klubi president Toivo Alt, et loobumise plaane pole ja jätkuvalt püütakse kokku saada konkurentsivõimeline meeskond. Küsimusele, kas meeskonna lootsina jätkab Urmas Tali, esialgu vastust ei tulnud.

Kui paljudel Saaremaa Võrkpalliklubi fännidel on pilk suunatud juba sügisesse, siis on ka neid, kes kahtlevad samal tasemel jätkamises. Erinevatel hinnangutel on hooaeg ebaõnnestunud, klubi juhtkond on tulemuses pettunud ja hautakse lõpetamise plaane.

“Paneme ikka samamoodi edasi,” kinnitas Toivo Alt. “Täna ei oska muidugi veel öelda, millise koosseisu ja kui tugeva meeskonna me kokku saame. Igal juhul teeme kõik endast oleneva, et me saaksime kõik hästi komplekteeritud ja et ta oleks võimeline võistlema kõrgemate tiitlite peale.”

Karikavõiduga on klubi kindlustanud endale koha ka eurosarjas, kus eelmise aasta lõpus võideti taanlaste Gentoftet ja kaotati prantslaste Poitiers´ile. “Ma arvan, et lööme kaasa,” lausus Toivo Alt.

Küsimus, kas klubi jätkab peatreener Urmas Taliga, võttis Toivo Aldi pisut muigama. “Täna ma küll mingeid nimesid ei ütle,” sõnas ta. “Võtame medalid vastu, siis teeme rahulikult mängude ja hooaja analüüsi ning ühel hetkel hakkame ka meeskonda komplekteerima.”

Samas kui 2018. aastal võitis Saaremaa Võrkpalliklubi Eesti karikavõistlused, Credit24 meistriliiga ja Eesti meistrivõistlused, siis sel hooajal võideti karikas, saadi hõbe Credit24 liigas ja pronks meistrivõistlustel.

“Minu hinnangul oli tänavune omamoodi aasta, kus igalt turniirilt saime erineva medali,” rääkis Alt. “Ma arvan, et lõpp hea, kõik hea. Kui me vaatame tagasi eelmisesse hooaega, siis oli meil rohkem õnne, sel aastal keeras õnn, vastupidi, ühel hetkel selja. Eelmisel aastal tuli kaks tiitlit 3 : 2 finaalivõiduga ja sama vabalt oleks võinud ka vastupidi minna. Samas oli sel aastal Credit24 finaalis meil neli matšpalli ja kõik võimalused olid olemas. Võrkpall on kord juba selline, et vahel läheb nii ja siis naa. Midagi halba ma küll öelda ei saa.”

Eelmise aasta kuldset meeskonda tänavusega võrreldes ütles Toivo Alt, et mullune oli siiski veidi tugevam. “Hindrek Pulk oli sees ja see andis võistkonnale ikkagi vürtsi juurde,” hindas klubi president tänavu Tartu BIGBANK-i esindava diagonaalründaja panust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles