Toivo Alt ajab Eesti-Soome võrkpalliliiga asja

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toivo Alt klubi hooaja lõpetamisel kõnet pidamas.
Toivo Alt klubi hooaja lõpetamisel kõnet pidamas. Foto: Irina Mägi

Saaremaa Võrkpalliklubi president Toivo Alt on läbi alaliidu pöördunud Eesti ja Soome tugevamate meeskondade poole sooviga käivitada uus ühine liiga, mis tõstaks sportlikku taset ja oleks publikule atraktiivne.

“Ma vaatasin, et hooaja mingil perioodil võiks mänge rohkem olla ja just jaanuarist märtsini kipub olema kalendris selline tühjem periood,” rääkis Alt. “Just siis võiks rohkem tugevaid ja kvaliteetseid mänge olla, mis oleks atraktiivsem nii mängijatele kui ka pealtvaatajatele.”

Idee järgi osaleks liigas neli Soome ja neli Eesti tugevamat meeskonda, kes on jagatud kahte alagruppi, kus mõlemas kaks ühe riigi esindust. Lõplik paremus selgitatakse Final Four turniiriga. See annab igale meeskonnale lisaks kuus tugevat mängu ja nelja parema hulgas veel kaks.

Praeguse seisuga esindaksid Eestit Saaremaa Võrkpalliklubi, Pärnu Võrkpalliklubi, Tartu BIGBANK ja Rakvere Võrkpalliklubi. Toivo Aldi sõnul on teised Eesti klubid seda ettepanekut aktsepteerinud ja valmis kaasa tegema.

Liigas osaleks neli Soome ja neli Eesti meeskonda, kes on jagatud kahte alagruppi.

Omapoolse heakskiidu on andnud ka Eesti võrkpalli liit, kes on nüüd saatnud vastava kirja ka oma Soome kolleegidele. “Viimasel ajal on põhjanaabrite juurest hakanud ka üha enam kostma hääli, et kuna Baltimaade võrkpallitase on tõusnud, siis võiks otsida võimalusi liitumiseks,” märkis Alt, lisades, et kui soomlased juba ise nii räägivad, siis võib plaanist asja saada.

“Põhiraskus on muidugi klubidele lisanduvad kulud. Ühisliigaga liitumise puhul peaksid soomlased hakkama sõitma Lätti ja lätlased Soome, mis oleks päris keeruline ja ka kallis. Meie plaani järgi saaks aga Eesti klubi soomlastega seal mängida ühe nädala sees ja ühe reisiga ning vastupidi. Esimese Final Four´i korraldaks Soomes ja teise Eestis.”

Toivo Alt ei usu, et käivitatav liiga hakkaks Credit24 meistriliigat tapma. “Neid mänge ei ole ju üldse palju,” märkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles