Kaks ööpäeva metsas ringi uidanud taat leiti eile elusa ja tervena

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Saarte Hääl

Eile kell 14.40 lõppesid Kaarma vallas õnnelikult 80-aastase Elmar Rahneli otsingud tänu tähelepanelikule külaelanikule, kes traktoriga Reos mööda teed sõites märkas koeraga vanainimest ning andis sellest politseile teada.

Elmar oli kodust lahkunud pühapäeval kella 15 ajal.



"Ootame arsti,” ütles eile poole nelja paiku pärastlõunal Elmari abikaasa Selma. Selleks ajaks olid kodused Elmarile juba sooja jalavanni teinud ja pannud talle selga kuivad riided ning eakas mees puhkas pärast pikki metsarännakuid oma kodus ja oma voodis. Leidmishetkel olid Elmaril küll käed veidi külmunud, kuid muidu oli ta väliselt terve. Politsei kutsus Elmarile ka kiirabi.



“Ega ta ise ei teagi, et ta nii kaua ära oli või kus ta käis,” ohkas Selma, kelle sõnul pole see Elmaril esimene kord niimoodi kodust lahkuda – ka poolteist aastat tagasi, novembris 2006, tuli jõustruktuuridel käivitada Elmari leidmiseks otsing. Toona leiti taat tänu helikopterile koduküla teelt. Nüüd oli ta oma rännakutel jõudnud kodust kuue kilomeetri kaugusele – Reosse.



Ehkki Elmar on kogu elu metsas elanud ning tunneb ümbruskonna paiku hästi, on viimastel aastatel ette tulnud, et eakas mees on isegi tuttavates kohtades ära eksinud. “Oli hea, et tal seekord koer kaasas oli, kes truult oma peremehe ligi hoidis,” õhkas Selma, lisades, et selle närvesööva loo õnneliku lõpu puhul leidnud kodused, et koerale peaks aumärgi andma. Samuti on Elmari pere südamest tänulik kõikidele otsijatele, kes pidid nii palju vaeva ja aega kulutama ühe inimese peale.



Ka otsinguid juhtinud Kuressaare politseijaoskonna komissar Meelis Juhandi tänab kõiki otsijaid väga hea koostöö eest. Kui üleeile osales Elmari otsimisel 18 inimest, siis eile oli neid juba 25. “Esmaspäeva õhtul tundus olukord küll natuke lootusetu, aga täna (teisipäeva – toim) hommikuks olid mehed täis tahet jätkata,” iseloomustas Juhandi otsimismeeskonna meeleolu. Esmaspäeval käis otsijatel abiks ka piirivalve lennusalga helikopter, ka eile mõeldi lennumasina väljakutsumise peale, kuid õnneks leiti taat enne üles.



Politsei sai Elmari kadumisest teate pühapäeva õhtul kell 19.45. Kui esimesel õhtul olid väljas vaid politseinikud koos koertega, siis esmaspäeva päevaks oli otsijaid lisandunud juba palju. Pühapäeval kestsid otsingud hilisõhtuni, esmaspäeval pimeda saabumiseni.

Tagasi üles