Ilmaennustus jõuludeks: must maa ja soe ilm

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Saarte Hääl

Maailma ilmaennustusi vahendavad internetileheküljed prognoosivad Saaremaale jõuludeks kergelt vihmast, kuni viie soojakraadiga ilma. Sama pakuvad ka Eesti oma ilmaprognoosi tegijad.

EMHI andmeil on 24. detsembril pilves ilm. Lääne-Eestis sajab vihma. Tuul puhub lõunast ja edelast kuni 13 m/s, rannikul puhanguti isegi 20 m/s. Õhutemperatuur on nullist viie soojakraadini.


25-ndal läheb veelgi pilvisemaks. Tuul puhub sama tugevalt, ilm soojeneb ühe pügala võrra. 26. ja 27. detsember toovad EMHI andmeil veelgi soojema ilma. Temperatuur tõuseb lausa 8 kraadini.



Sarnast prognoosi pakub ka ameeriklaste The Weather Channel. Selle andmeil püsib temperatuur 4 soojakraadi juures ning pea iga päev sajab. Vaid jõulu esimesel pühal on päikesepaisteline sademeteta ilm.


Kõige julgem ennustus on venelaste gismeteo.ru veebilehel, mis pakub 28. detsembriks lausa 10 soojakraadi. Sealt edasi kuni aasta lõpuni on enamasti 8 kraadi sooja. Jõululaupäevaks ja pühadeks ennustatakse 5–7 soojakraadi. Venelaste ennustuse kohaselt peaksime me vihmast pääsema 26. ja 27. detsembril.



Norrakate yr.no pakub jõuludeks ja aastavahetuseks enamasti 5–8 kraadi sooja. 29. detsember on nende andmeil päikesepaisteline ja vaid ühe soojakraadiga.

Tagasi üles