Võidutule toovad Saaremaale Rita Loel ja Taavi Tuisk

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Foto: Internet
Foto: Internet Foto: Saarte Hääl

Tänavu toovad võidutule Saare maakonda Kaitseliidu üleriigilise 2011. aasta konkursi "Aasta kaitseliitlane ja naiskodukaitsja" nominendid, naiskodukaitsja Rita Loel ja kaitseliitlane kapten Taavi Tuisk.

"Kust me veel väärikamad leiame kui mitte need, kelle me ise oleme aasta kaitseliitlase ja naiskodukaitsja nominentideks esitanud," põhjendas tuletoomise usaldamist Rita Loelile ja Taavi Tuisule Kaitseliidu Saaremaa maleva pealik kolonelleitnant Kristjan Moora.

Kapten Taavi Tuisk ütles, et varem ei ole ta võidutuld maakonda toonud, sest tuletoomine on erakordne tunnustus ja seda saab teha elus vaid üks kord. "Saaremaa malevas on minust palju tublimaid mehi, kes võiksid minu asemel tuld tuua. Aga kui otsustati see ülesanne mulle usaldada, siis lähen ja teen ja toon," sõnas ta.

Tuisk lisas, et ta oleks kas Pärnus paraadil või Kuressaares rivistusel osalenud ka ilma tuletoomiseta, aga seekord on tal siis veidi väljapaistvam roll. "Luban, et teen kõik endast oleneva, et tuli enne Kihelkonnale jõudmist ära ei kustuks," lausus Tuisk, kes on Kaitseliidus 2000. aastast.

Ka Rita Loel ütles, et loomulikult on see suur au ja kohustus tuua maakonda presidendi võidutuli. "Selline au langeb inimesele osaks ilmselt kord elus ning minu meelest on see tulesaatmise mõte väga ilus," rääkis Loel, kes on viimased 10 aastat olnud presidendi tuld vastu võtmas oma koduvallas Pihtlas.

"Nüüd on mul siis võimalus tuua ise saarde see tuli, millest siiani olen ka oma kodus jaanitule süüdanud," rõõmustas Loel, kes on taastanud naiskodukaitses oldud aja jooksul kaks ringkonda: 1994 Saaremaal ja 1996. aastal Harjumaal.

Kaitseliidu Saaremaa malev osaleb 23. juunil nii Kuressaare paraadil kui ka Pärnus. Tänavu Pärnus korraldatav võidupühaparaad tuleb kõige suurem võidupühaparaaad taasiseseisvunud Eestis, rivis on üle 1500 inimese. Pärnu keskväljakul rivistuvad üles üksused pea kõikidest Kaitseliidu malevatest, naiskodukaitse kompanii ning kodutütarde ja noorte kotkaste vähendatud kompaniid.

Saaremaal jagatakse võidutuld omavalitsusjuhtidele Kihelkonnal kl 15–17.

Tagasi üles