Pikne süütas aida

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
PÄÄSTA POLNUD MIDAGI: “Kui päästjad kohale jõudsid, põles hoone lahtise leegiga,” ütles operatiivkorrapidaja Mihkel Kombe. Foto: Sander Ilvest
PÄÄSTA POLNUD MIDAGI: “Kui päästjad kohale jõudsid, põles hoone lahtise leegiga,” ütles operatiivkorrapidaja Mihkel Kombe. Foto: Sander Ilvest Foto: Saarte Hääl

Eile päeval lahvatas Orissaare vallas Kavandi külas ereda leegiga põlema talu kõrvalhoone. Kuigi päästjate sõnul on tulekahju tekkepõhjus selgitamisel, arvas pererahvas, et tuleõnnetuse põhjustas äike.

“Käis üks kõva pauk ja kogu katus oli leekides,” rääkis talu perenaine, kes vahetult enne seda oli hoovil ringi jalutanud. Tema sõnul äike küll müristas ja paukus, kuid mingit kärsahaisu ta ei tundnud.

“Olin just jõudnud tuppa minna, kui õuest hüüti, et terve katus on leekides,” ütles perenaine, lisades, et aidas hoidsid nad vanu asju, kuid elektrit seal sees ei olnud.

Palkait põles sellise hooga, et mehed hakkasid kähku kõrvalhooneid veega kastma, et nood tuld ei võtaks. Suurema õnnetuse hoidis ära see, et noorperemees jõudis juba tuld võtnud majast bensiinikanistri kähku välja tuua.

“Kui välk ikka maja põlema lööb, siis ei ole päästa enam midagi,” arvas üks külaelanikest. Perenaise sõnul olid tal aidas väärtuslikud kirstud ja muu vanavara, millest on südamest kahju.

Esimene päästeauto jõudis tulekahjukohale 15 minutit pärast väljakutset. Ait hävis tules ja järele jäid vaid söestunud seinad. Tulekahju tekkepõhjuse selgitab menetlus.

Tagasi üles