Tudengid said teavet rannarahva elulaadist

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
LESTALE-SUITSULESTALE: Katriin Kassuki sõnul anti Papissaare suitsukalavabrikule eilseks suitsulesta tegemiseks tellimus sisse juba pool aastat tagasi. Foto: Sander Ilvest
LESTALE-SUITSULESTALE: Katriin Kassuki sõnul anti Papissaare suitsukalavabrikule eilseks suitsulesta tegemiseks tellimus sisse juba pool aastat tagasi. Foto: Sander Ilvest Foto: Saarte Hääl

Enam kui poolsada tudengit TTÜ Kuressaare kolledžist, lisaks paarkümmend huvilist kõikjalt Saaremaalt said eile RMK korraldatud teabepäeval Loona mõisas, Papissaare sadamas, Miku metsapargis ja Mihkli talumuuseumis ettekujutuse rannaelanike töödest-tegemistest.

RMK teabespetsialist Kadri Kullapere andis põhjaliku ülevaate nii kalapüügist, mereandide töötlemisest, Papissaare sadamast kui ka rannaelanike tõekspidamistest ja elulaadist tervikuna.

Papissaare suitsukalavabriku kogenud töötaja Katriin Kassuk oli huvireisist osavõtjaile giidiks eelmise sajandi teises pooles rajatud kalasuitsutamishoones. Kõik soovijaid said maitsta hõrku Papissaare suitsulesta. Tänavuseks aastaks on sealne suitsukalavabrik, nagu töötajad ise oma ettevõtet nimetavad, töö lõpetanud.

TTÜ Kuressaare kolledži lektorid Lii Muru ja Eeve Kärblane jagasid tudengitele teavet kalaroogade valmistamisest, rääkisid ja näitasid sedagi, kuidas saarlased on harjunud kala sööma.

Toitlustusala lektor Eeve Kärblane toonitas, et kalatoidud on endiselt au sees ja üliõpilasi õpetatakse kõigist kohalikest kaladest traditsioonilisi roogasid valmistama.

Tudengid ise pidasid päeva kordaläinuks. Neist kaheksa pani oma võimed proovile ka giididena, rääkides bussis kaasreisijatele rannarahva elust-olust Lääne-Saaremaal.

Omaette vaatamisväärsus ja sadamasse sõitjaile paras proovikivi on 2,7 km pikkune eelmise sajandi alguses rajatud munakivitee.

Õppepäevalised tutvusid äsja noorenduskuuri läbinud Loona mõisaga, proovisid talutöid Miku metsapargis ja said ajaloolise ülevaate talumajapidamisest Mihkli talumuuseumis.

Tagasi üles