Risto Lillemets täitis isikliku rekordiga EM-normi

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Kümnevõistleja Risto Lillemets ketast heitmas.
Kümnevõistleja Risto Lillemets ketast heitmas. Foto: Alver Kivi

Kümnevõistleja Risto Lillemets võistles nädalavahetusel Itaalias Lanas 32. Multistars´i jõuproovil, kus püstitas 7707 punktiga uue isikliku rekordi ja täitis U23 Euroopa meistrivõistluste normi.

“Nautisin seltskonda ja suurvõistluse melu, sest kohal olid paljud Euroopa ja maailma tipud,” rääkis Lillemets. “Sain kindlasti juurde suure hulga kogemusi, sest nägin, mis moodi need asjad sellisel tasemel käivad, ja rõõmu teeb, et täitsin EM-normi.”

Kokkuvõttes 6. koha saanud Risto Lillemets sai üksikaladel kirja 11,32; 7.04; 13.06; 2.07; 50.21; 15.19; 43.92; 4.45 ja 4.37. Isiklikud rekordid tulid kettaheites, odaviskes ja 400 m jooksus.

“Kokkuvõttes läks pigem siiski hästi,” lausus oma senise rekordi 7489 punkti ületanud Risto Lillemets. “Millegagi ülemäära kiidelda pole, sest osa alasid tuli välja pigem hästi. Varu on ja saab kindlasti veel paremini. Kuulitõuge ja teivashüpe ebaõnnestusid, tõkkejooksus tegime treeneriga muudatused ja see nõuab veel harjumist.”

Noorsoo Euroopa meistrivõistlused toimuvad juulis Rootsis Gävles. “Ei taha küll veel midagi välja käia, aga arvan, et olen seal valmis tulemuseks, mis paljusid võib üllatada,” lausus Lillemets, kes konkreetsemaks ei soovinud siiski veel minna.

Võistluse võitis tšehh Jan Dolezal 8117 punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles