Südamekodu asub juhtima Piret Pihel

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
PIRET PIHEL
PIRET PIHEL Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Upal avatava Saaremaa Südamekodu juhiks valitud Piret Pihel peab oma olulisimaks ülesandeks panna kokku meeskond, kes teeb tööd südamega.

Saaremaa Südamekodu OÜ juhatuse liikme Martin Kuke sõnul osales Saaremaa Südamekodu juhataja leidmiseks korraldatud konkursil koguni 14 inimest.

“Valiku tegemine paljude tugevate kandidaatide hulgast ei olnud lihtne,” tõdes Kukk. “Piret Piheliga lepingu sõlmimise põhjusteks olid tema sobiv töö- ja erialane taust, tema konkreetne nägemus uue eakatekodu rajamise protsessist ning mitmed soovitajad, kes on temaga varemalt kokku puutunud.”

“Nägin seal suurt arengupotentsiaali ja võimalust,” põhjendas Piret Pihel ise otsust Südamekodu juhatajaks kandideerida. “On ju selge, et üldhooldusteenust on meil maakonnas vaja ning meil on hooldekodukohtadest jätkuvalt puudus.”

Esimesed elanikud on juba ennast kirja pannud.
-Martin Kukk

Piheli sõnul on tal hea meel, et ettevõtjad pidasid Upa õppehoonet sobivaks kohaks, kus üldhooldekodu avada. “Olin juba varem, vallavalitsuse sotsiaalosakonna juhatajana töötades öelnud, et Upa õppehoone potentsiaali kasutamine sotsiaalvaldkonna arendamiseks oleks väga õige,” märkis ta.

Piret Pihel alustab uues ametis 1. juunist.

“Eks me teeme ühiseid ettevalmistusi juba praegu,” ütles Martin Kukk. “Nüüd, mil juhatajaga on leping sõlmitud, on kõige tugevam rõhk meeskonnaliikmete leidmisel.” Kuke sõnul on Südamekodusse vaja hooldajaid, tegevusjuhendajaid, puhastusteenindajaid ja köögipersonali. “Lisaks alustame tegevusi Upa hoone kohandamisega, et esimesel võimalusel asuda teenuseid osutama,” rääkis Kukk.

“Olen personali leidmise osas optimistlik,” kinnitas Pihel. Oma sõnul loodab ta selles osas koostööle Kuressaare ametikooliga, kus ta ise töötanud on.

“Usun ka, et tänaseks on ka tööturul piisaval hulgal sotsiaalhoolduse alal koolitatud inimesi,” lausus Pihel. “Loodan, et leiame need inimesed, kes teevad oma tööd südamega ning Saaremaa Südamekodu saab olema väga sümpaatne koht.”

Kuke sõnul on Saaremaa Südamekodu täpset avamiskuupäeva veel vara mainida. “Mida varem seda teha saame, seda parem,” ütles Kukk. “Esimesed elanikud on juba ennast kirja pannud, aga kõik sõltub sellest, kui kiiresti suudame oma meeskonda häid ja kvalifitseeritud inimesi leida.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles