Vähiühing avab kaheks päevaks rõivapoe rinnaproteesi kandjaile

Saarte Hääl
Copy
Rinnavähk tuleks avastada võimalikult varakult.
Rinnavähk tuleks avastada võimalikult varakult. Illustratsioon: Tomas Anderson / Panther Media / Scanpix

Kuna mai on rahvusvaheline rinnavähi varase avastamise kuu, avab MTÜ Saaremaa Vähiühing 7. ja 8. mail oma teabetoas Kuressaare haiglas nn popup-poe, mida on teretulnud külastama kehavälise rinnaproteesi kandjad.

"Otsustasime avada pop-up-poe ehk ajutise kaupluse ikka selleks, et ka nendel naistel oleks meeldiv minna endale pesu ostma kohast, mis ei oleks täis invavarustust," ütles vähiühingu juhatuse liige Siiri Rannama. "Selles poes saavad külastajad tunda end naisena, mitte patsiendina, ega pea sosinal hakkama oma soove selgitama, kartes, et teised kuulevad."

Kauplus pakub klientidele Saksa firma Amoena tooteid. Müügil on ka muud rinnaproteesidega sobituvad riided, mitte ainult pesu: trikood, pluusid, särgid, spordiriided, ööriided; samuti peakatted. Võimalus on vaadata proteeside näidiseid ning sobivaid proteese tellida.

Pop-up-pood on avatud 7. mail 10–17 ja 8. mail kell 10–14.

"Patsiendil, kes viimase kahe aasta jooksul rinnaproteesi soodustusega ostnud ei ole, on võimalik soetada protees 70-protsendilise soodustusega, selleks palume kaasa võtta abivahendi kaardi ja tõendi," rääkis Rannama. "Olete väga oodatud!"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles