Draamateatrit saab näha Kihelkonnal

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Kihelkonna rahvamaja.
Kihelkonna rahvamaja. Foto: facebook.com

Teatrisõpradel tuleb harva Saaremaad külastava Eesti Draamateatri etendusteks seekord Kihelkonnale sõita.

Draamateater tuleb Saaremaale tükiga “Isamaa pääsukesed”, mida saab näha 30. ja 31. mail ainult Kihelkonna rahvamajas. Teatri turundusjuht Tanel Tomson selgitas Saarte Häälele, et kõnealust tükki ei mängita ka statsionaaris Tallinnas, vaid hoopis Keilas.

“Tükk on kirjutatud mängimiseks väikeses küla rahvamajas. Kui me etendusega EV 100 teatrisarja “Sajandi lugu” raames välja tulime, siis otsisime pikalt statsionaarset mängukohta, mis lavastuse olustiku ja õhustikuga sobiks,” rääkis ta.

Saaremaal oli Tomsoni sõnul külalisetenduste andmiseks üsna mitu paika vaatluse all. “Ühe võimalusena oli kaalumisel ka Orissaare, kuid kokkuvõttes osutusid olustikulised ja tehnilised tingimused kõige sobivamaks just Kihelkonnal,” lausus ta.

“Vaadates seda, kui kahetsusväärselt harva me saame üldse saartele sõita, siis peaks Saaremaa teatrisõber arvestama, et teisi võimalusi paraku ei tule. Aga nii nagu Eestis kipub kõik koonduma Tallinna, ei peaks ka kõik Saaremaal toimuv aset leidma ilmtingimata Kuressaares,” lisas Tomson.

“Isamaa pääsukesed” on Eesti Draamateatri ja Nargenfestivali ühistöö ning kuulub EV 100 teatrisarja “Sajandi lugu”. Tüki keskmes on Eesti sajas sünnipäev, mille puhul otsustab näitering Virmaline tuua lavale Vabadussõjale pühendatud muusikali “Isamaa pääsukesed”. Paraku pole Eesti elu saja aasta jooksul kuigi palju muutunud: kui tollal ei viitsinud mehed sõtta minna, siis nüüd ei viitsita teha näitemängu. Seega peavad tublid naised kogu koorma endi õlule võtma ja ise juubeli tähistamisega toime tulema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles