Kohus jättis hõimlasi nuhelnud vanuri karistuse jõusse

Andres Sepp
Copy
Vägivald. Foto on illustratiivne.
Vägivald. Foto on illustratiivne. Foto: pixabay.com

Eakas saarlane jäi kohtus süüdi lähedaste ähvardamises ja nuhtlemises ning peab järgmised poolteist aastat vangimineku vältimiseks seaduse silmis mööda nööri käima.

83-aastase vanaisa ja järeltulijate riid sai alguse juba kaks aastat tagasi. 2017. aasta septembri lõpupäevil sai noorematel mõõt lõplikult täis ja nad pöördusid politseisse. Alles mõni kuu varem oli kohus loobunud vanaisa süüdimõistmisest, sest ta lubas oma käitumist parandada ja noori enam mitte hirmutada. 

23. septembri õhtupoolikul sõitis ta aga aiakäruga noorele hõimlasele jalgadesse. Vihahoos ja kaks korda, seisis prokuratuuri esitatud süüdistuses. Tulemus – sääre pindmised hulgivigastused. Kaks päeva hiljem lõhkus ta samas kaikaga garaažis seisnud sõiduki kapoti ja esituled. Ühes käes kaigas ja teises õhupüstol, nuhtles ta oma ohvrit taas. 

Kui rase lapselaps tuli teda ohjeldama, viibutas vanaisa sugulase suunas kaikaga ja ähvardas peksuga. Noored kutsusid politsei ja mehel tuli kaks päeva arestimajas istuda. Prokuratuur avas tema tempude peale uuesti suvel suletud kriminaalasja toimiku ja saatis vanuri kohtu alla. Jaanuaris mõistis Kuressaare kohtumaja kohtunik mehele kokku kuus kuud vangistust aasta ja kuue kuulise katseajaga. Advokaadi abiga kaebas mees kohtuotsuse Tallinna ringkonnakohtusse, kes jättis otsuse täies mahus jõusse. 

“Süüdistatavale on mõistetud selline karistus, mis ei koorma teda millegagi. Ainuke, mida süüdistatavalt otsusega saavutada soovitakse, on tema õiguskuulekas käitumine tulevikus ja konkreetse süüdistatava puhul tähendab see vaid vägivallatsemisest hoidumist,” selgitas ringkonnakohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles