Vald avab väljaspool linna uusi pakendipunkte

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Pakendikonteiner. Foto on illustreeriv.
Pakendikonteiner. Foto on illustreeriv. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Vähendamaks Kuressaare avalike pakendipunktide koormust rajab Saaremaa vallavalitsus koostöös pakendiorganisatsioonide ETO ja TVO-ga uusi punkte väljaspool linna.

“Tegeleme jooksvalt sellega, et rajada mõned uued pakendipunktid peamiste teede lähistele, kus oma pakendid saaksid ära anda need, kes linna sõidavad,” selgitas Saaremaa vallavalitsuse jäätmete peaspetsialist Katrin Koppel.

Üks uutest punktidest tuleb Tehumardile üsna maantee äärde. Samuti on uued kohad kokku lepitud Angla külas (sinna tõstetakse üks Koikla punktidest, sest selles väikses külas on kaks punkti väga lähestikku), Tagaranna ja Mõnnuste külas. Uued punktid on juba rajatud Panga külla ja Sääre tippu.

Koppeli sõnul avatakse uued pakendipunktid koostöös ETO ja TVO-ga, sest neil on võrreldes EPR-iga Saaremaal vähem pakendipunkte. Sääre ja Panga pakendipunkti opereerib ETO, Angla, Tehumardi, Tagaranna ja Mõnnuste punkti TVO.

EPR-i puhul on kaalumisel mõne olemasoleva punkti paigutamine paremasse kohta. Ümbertõstmine käib kooskõlastatult teenuskeskuse juhiga, kes saab ka kohalikke elanikke enne ja pärast seda teavitada.

“Uute pakendipunktide rajamine eeldab pakendiorganisatsiooni ja ka maaomaniku nõusolekut ning kindlasti ei tohi asukoht tekitada liiklusohtlikke olukordi. Seetõttu pole sobivate kohtade leidmine sugugi kerge, aga me tegeleme sellega,” rääkis Koppel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles