Öige malevasuvi sai hoo sisse

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Malevlased 2019. aastal. Ebeliis Truu ja Annaliise Pedaja leiavad, et malev võiks kesta kauem kui kaks nädalat.
Malevlased 2019. aastal. Ebeliis Truu ja Annaliise Pedaja leiavad, et malev võiks kesta kauem kui kaks nädalat. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Teisipäeval alanud Köigi Malevas leiab tänavu rakendust sada noort, kes töötavad mitmes paigas üle Saaremaa.

Neljapäeval värvis üks poisteseltskond lossiparki ümbritsevat aeda, uue tänava parkla juures tegi sama tööd neli tütarlast Marii Mägi, Laura-Liisa Lillemets, Ebeliis Truu ja Annaliise Pedaja, kel oli enamik piiret kolmanda malevapäeva ennelõunaks juba värvitud.

“Tüdrukud on tublid ja agarad,” kiitis maleva rühmajuht Merily Porovart. “Nemad saavad selle tööga kõige paremini hakkama.”

Malevanoored töötavad neli tundi päevas – nii, nagu alaealised seaduse järgi teha tohivad.

Tüdrukutele õpetas õiged töövõtted kätte Kuressaare Linnamajanduse esindaja. 

Tüdrukute kinnitusel on värvimine meeldiv töö. Malevasse tulid nad oma sõnul selleks, et raha teenida ja uusi sõpru leida. Kuressaarest pärit tüdrukud on klassiõed – kui üks malevasse mineku idee välja pakkus, olid teisedki nõus kampa lööma. Neli tundi tööd päevas on tüdrukute hinnangul just paras aeg. Malev ise võiks kesta aga kauem kui kaks nädalat, leidsid nad.

Malevat korraldava Kuressaare avatud noortekeskuse juhataja Anneli Meistersoni sõnul leiavad mitmel pool Saaremaal tegutsevad malevanoored rakendust kauplustes, kohvikutes, hooldekodus ja põllul, tehastes, meedia-, tantsu- ja turismivaldkonnas ning lasteaias. Porovardi ja Kristin Lauri juhendada on heakorratööd. “Meie teine rühm töötab koos Kristiniga praegu Valjalas,” märkis Porovart.

Pärast tööd saavad noored oma rühmaga koos aega veeta ja ühiselt midagi ette võtta. Kogu maleva noored saavad aga kokku kaks korda nädalas – näiteks kohtusid nad sel kolmapäeval osaluskohvikus.

Kui mullu võeti Kuressaare avatud noortekeskuse Noortejaam malevasse vastu 59 noort, siis tänavu sada. Kuna soovijaid oli paar-kolmkümmend rohkem kui malevas kohti, pidid kandidaadid läbima vestluse, kus malevasse pääsejad välja sõeluti. Neile, kes joone alla jäid, pakuti võimalust teha vabatahtlikku tööd ja maleva üritustel kaasa lüüa. 

Kahe nädala pikkune Köigi Malev kestab 5. juulini ja sellele paneb punkti nn lõpulaager.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles