Pangal tegutsesid vandaalid (1)

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
PURUKSSÕIDETUD TUGIPOSTID: Paljude saarlaste tööd ei pidanud tammikus “rallitanud” sõidukijuht millekski. Ettevõtja Alver Sagur ei osanud sellist vandaalitsemist oodata.
PURUKSSÕIDETUD TUGIPOSTID: Paljude saarlaste tööd ei pidanud tammikus “rallitanud” sõidukijuht millekski. Ettevõtja Alver Sagur ei osanud sellist vandaalitsemist oodata. Foto: Irina Mägi

Öösel vastu pühapäeva sõitsid vandaalid Eesti vabariigi juubeli auks Panga pangale rajatud tammikus oma sõidukiga maha kolm noort puukest, rikkusid või viskasid minema turistide jaoks pangale paigutatud sildid ning tahvlid.

“Sellist asja ei osanud oodata. Oleme tammikut pidevalt hooldanud, puukesi kastnud, rõõmustanud selle üle, et tammed on hästi kasvama hakanud. Pühapäeva hommikul avanes meile aga troostitu vaatepilt,” rääkis ettevõtja Alver Sagur. 

Aasta tagasi tundis Sagur heameelt hästi kasvama hakanud tammedest, öeldes Saarte Häälele, et turistid ja kohalikud elanikud imetlevad noort tammikut.

“Piknikuidki on peetud. Keegi pole puudele liiga teinud. Saarlased on tammiku rajamise väga hästi vastu võtnud. Tammikust ja vanast 300 aastasest tammest, mis pingiks kujundatud, on saanud panga uus atraktsioon,” rõõmustas ettevõtja toona. 

Metsainsener Leo Filippov, kes tammiku rajamisele nõu ja jõuga kaasa aitas, oli kuuldust nördinud, öeldes, et samal ajal kui eesti rahvas kas ise lauldes või tantsides või siis peole kaasa elades oli Tallinnas toimuvast vaimustuses, tegutsesid mõned  inimesed mõtlematult looduskaunis paigas, tallates piltlikult öeldes jalge alla paljude saarlaste töö. 

Metsamehe hinnangul saab kahjustatud tammedest veel asja. “Õnneks on puud ratastest puutumata jäänud. Auto rataste all oleksid tammed murdunud,” nentis Filippov. 

Rahvatarkus ütleb, et kus tegijaid, seal nägijaid. Vahest nägi mõni külaelanik või panka uudistav turist tammikus “rallisõitu” harrastavaid roolikeerajaid. Ettevõtja Alver Sagur ja politsei ootavad sellekohast informatsiooni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles