Telemeditsiin võimaldab väärtuslikku aega kokku hoida

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
HEA KVALITEEDIGA VIDEOPILT: Kuresaare haigla valvetoas asuva nutitelefoniga saab hästi edastada seda, kuidas patsient räägib ja jäsemeid liigutab.
HEA KVALITEEDIGA VIDEOPILT: Kuresaare haigla valvetoas asuva nutitelefoniga saab hästi edastada seda, kuidas patsient räägib ja jäsemeid liigutab. Foto: Irina Mägi

Insuldi ravi on Eestis muutumas üha tõhusamaks ja uued ravimeetodid on kättesaadavad aina enamatele inimestele. Kuressaare haiglas osutatav telemeditsiini teenus on mõeldud insuldikahtlusega patsientidele. 

Kui telemeditsiini mõiste lühidalt lahti seletada, tähendab see info- ja kommunikatsioonitehnoloogia kasutamist tervishoiuteenuste osutamiseks, kui osapooled ei asu samas kohas ning saavad suhelda vaid sidevahendite abil.

“Miks on telemeditsiin Saaremaale oluline?” küsib Kuressaares neuroloogina vastuvõtte tegev dr Toomas Toomsoo, Ida-Tallinna keskhaigla neuroloogiakeskuse juhataja. Tema sõnul on vastus sellele küsimusele lihtne: “Insuldi ravi koordineerib neuroloog. Kuna Kuressaare haiglas aga ei ole võimalik tagada ööpäevas ja aastaringselt neuroloogi, tuleks haiged Tallinna transportida, kuid nii kaotaksime olulist aega.” 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles