Hakjala suvepeole tuldi nii saarest kui Soomest

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
ENNE LAVALE MINEKUT: Külavanem Kaia Raet tutvustab Aivo Sadamale (vasakul) ja Tanel Bergmannile oma koduküla.
ENNE LAVALE MINEKUT: Külavanem Kaia Raet tutvustab Aivo Sadamale (vasakul) ja Tanel Bergmannile oma koduküla. Foto: KADI LAINE

Reede õhtul jagus Hakjala külaplatsil tegevust nii suurtele kui väikestele. Õhtujuht Ülle Rahula juhtimisel kepsutasid murul mudilased, täiskasvanud aga panid oma võimed proovile tantsu- ja pillimängukonkursil. 

Külavanem Kaia Raedi hinnangul osales neljandal külapeol enam kui 500 inimest. Paljud peolised olid Hakjalas esimest korda. 

“Näed, millega üks pisike küla hakkama saab – kutsub kohale populaarse bändi Sada ja Seened, korraldab loterii, kus võitjaile jagatakse välja sadakond auhinda, rääkimata laste jaoks üles pandud batuudist, mudilastele korraldatud mängudest, jäätisekioskist ja kohale tulnud toitlustajatest,” loetles peoõhtu plussid üles külaline Kuressaarest. 

Suvepeo üheks magnetiks oli kindlasti ansambel Sada ja Seened. Seriaalisõpradele ka teleekraanilt “Naabriplikas” kaasa teinud saarlane Aivo Sadam tundis heameelt, et saab taas kodusaarel esineda. “Tulime perega just Rõugest. Õhtul oleme Hakjalas, homme mängime Karepal ja pühapäeva varahommikul sõidame perega puhkusereisile Peterburisse. Saaremaal viibides püüan ka sugulastele külla minna. Seekord küll aega napib. Rõõm oli aga kohtuda koolivennaga praamil. Tema on seal vanemtüürimees. Sain minagi kaptenisillal laeva ja merd uudistada. Mõnus on siin olla, teades, et oleme oodatud,” rääkis Sadam.

Peoliste hulgas oli inimesi Mustjalast, Pangalt, Tagamõisast, Keskverest, Eiklast, Suur-Randverest, Kuressaarest, Haapsalust, Tallinnast, mitmelt poolt Soomestki.

Külaplatsi avamise päeval istutatud tamme all istus publiku seas endine külavanem, 25 aastat selles ametis olnud Laine Kuris. Tema tundis heameelt noortest, kes külaelu edasi viivad. Järjepidevusestki saab siin jutu teha, kuna praegune külavanem Kaia on Laine lapselaps. 

“Vald on meid ikka toetanud. Kui me aga alustasime küla kokkutulekutega, siis ütles mu abikaasa ükskord, et kogu oma pensioni paned sa selle kokkutuleku jaoks,” tuletas ekskülavanem  aastatetagust aega meelde. 

Lisaks vallale oli seekord üksjagu ettevõtteid, kes peo õnnestumisele kaasa aitasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles