Laupäeval näeb Kuressaares võrkpallilegende

Saarte Hääl
Copy
Võrkpall.
Võrkpall. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Eesti võrkpall saab tänavu 100-aastaseks. Saja aasta sisse mahub palju. Eesti võrkpallurid on võitnud kümneid tiitleid suure impeeriumi klubide ja koondiste ridades, kirsina tordil kõrgub Viljar Loori olümpiavõit 1980. aastal. Meeskondlikest saavutustest jääb Eesti võrkpalliajalukku eredaimalt särama Tallinna Kalevi esikoht 1968. aasta NSV Liidu meistrivõistlustel.

"Eesti võrkpall 100" ürituste kalendrisse mahub nii tippsporti kui ka noorte- ja rahvaturniire, nii parketil kui ka liival. Üheks meeleolukamaks juubeliaasta ürituseks on võrkpalli suvetuur "Eesti on võrkpallimaa 100", mille raames külastavad endised ja praegused tippvõrkpallurid ehk Võrkpallipere Eesti erinevaid paiku ning peavad maha ühe lustaka võrkpallilahingu kohalike entusiastidega.

Juba on käidud Narvas, Rakveres, Otepääl, Kihnus ja Kärdlas, tuuri viimane peatuspaik on sel laupäeval Kuressaare merepäevadel. Võrkpallipere eesotsas tuleb seekord platsile saarlaste hea tuttav, Läti rahvuskoondise ja Pärnu Võrkpalliklubi peatreener Avo Keel. Tal on abiks teine endine koondislane, Eestit 146 korda esindanud Veiko Lember.

Saarlaste võistkonna kaptenina tuleb väljakule tõeline publikumagnet, mitmekülgne veteransportlane ja Saaremaa Võrkpalliklubi president Toivo Alt. Kindlasti on oodata lõbusat, aga põnevat võrkpallimängu, sest sportliku taseme tagavad sellised nimed nagu Siim Ennemuist, Helar Jalg, Markus Uuskari, Alari Saar, Johan Vahter jt. Mäng Kuressaare Titerannas läheb lahti laupäeval kell 12.

Toomas Vara

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles