INTERVJUU: Raul Maripuu ei taha Rakvere viineriga võidu joosta

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PEAB PIIRANGUTEST KINNI: Seoses katkupiirangute ja -puhangutega ei ole Raul Maripuu enda sõnul ise oma sigalatesse sisse astunud vähemalt kolm aastat.
PEAB PIIRANGUTEST KINNI: Seoses katkupiirangute ja -puhangutega ei ole Raul Maripuu enda sõnul ise oma sigalatesse sisse astunud vähemalt kolm aastat. Foto: Gunnar Siiner/Saarte Hääl

Rapla külje all Kehtnas Frank Kutteri nimelise lihatööstuse käima lükanud Saaremaa seakasvataja Raul Maripuu usub, et kui midagi teha, siis üksnes "täistuledega". Poole vinnaga ei taha ta midagi teha.

Seakasvatusel on olnud viimastel aastatel igasuguseid aegu. Seejuures alati mitte kõige paremaid. Kas praegu on pigem hästi?

See on väga optimistlikult öeldud. Minu meelest on seitse viimast aastat ainult halvad ajad olnud. Lihatööstuse ostmine või ehitamine ongi samuti nende halbade aegadega seotud. Oleme pidanud kaks farmitäit sigu katkupuhangu tõttu ära hävitama. Oleme sellest saanud kahjumit ja kui olime katkust tingituna 3. tsoonis, kus piirangutega seoses ei saanud toodangut riigist välja viia, siis kasutasid tapamajad, kel tapmisvõimsus oli olemas, seda ära ja nemad dikteerisid ka hinna.

Tagasi üles