Orissaare lasteaed sai uue kuue

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Orissaare lasteaia direktor Saida Kuusk.
Orissaare lasteaia direktor Saida Kuusk. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eile avati pidulikult Orissaare uuendatud lasteaed Päikesekiir. Kuigi lapsed olid uuendatud ruumides osaliselt sees juba kevadel, siis lõplikult sai maja valmis nüüd.

Lasteaia direktori Saida Kuuse sõnul pandi lasteaia renoveerimisel pearõhku energiasäästlikkusele. Maja soojustati, uuendati ventilatsioon ja ehitati ümber soojussõlm. Lasteaia uuendamine oli plaanis juba Orissaare valla aegadel. 

1957. aasta kevadel meditsiiniõe haridusega Vilma Veskimeistri juhtimisel ühe sõimerühmaga avatud lasteaed ei ole kogu aeg olnud samas hoones. Oma praegusesse majja koliti 1974. aastal ja seni on seal tehtud pigem olmeremonti. Nüüd lõppenud uuendamine oli Kuuse sõnul üks aegade suuremaid.

Orissaare lasteaias on direktori sõnul neli rühma 63 lapsega ja mudilasi tuleb juurde veelgi. Laste arv on lasteaias olnud direktori sõnutsi üsna püsiv. Kui näiteks Orissaare gümnaasiumisse on viimasel ajal lapsi üle tulnud Tornimäe koolist, siis lasteaia puhul Kuuse sõnul sellist liikumist ei ole. Lapsevanemad eelistavad vist lasteaiana ikkagi kodulähedasemat.

Lisaks uuendustöödele sai lasteaed huvitava lahenduse maja välisseintele. Kunstnik Maria Evestus maalis nimelt lasteaia seintele aastaajad. "Kolmest mänguväljaku poolsest seinast sai suvi, tänavapoolne ala on kevad, majatagune ala sügis ja talv," selgitas Evestus.

Lasteaia rekonstrueerimise hankel tunnistati edukaks Ehitus5ECO OÜ ja Wolkar OÜ ühispakkumus kogumaksumusega 1 026 638 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles