ASJA LUGU: Kui särk, siis sinine ja ikka see koondise oma

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
UHKE TUNNE: Andrus Koplimäe leiab et sinine särk on oluline ning erilise tähtsusega eriti välismaal, kus saab Eestit tutvustada.
UHKE TUNNE: Andrus Koplimäe leiab et sinine särk on oluline ning erilise tähtsusega eriti välismaal, kus saab Eestit tutvustada. Foto: Erakogu

Sinine T-särk on midagi, mida fännid traditsiooniliselt Eesti koondisega seostavad. Olgu siis tegu jalg-, korv- või võrkpalli toetajaga, käivad lojaalne fänn ja identiteet käsikäes. Kui Andrus Koplimäe sinisärgi selga tõmbab, siis ikka selleks, et olla staadionitribüünidel koos omadega.

"Fännisärk on minu kui jalgpallisõbra jaoks väga oluline," tunnistab Andrus Koplimäe. "Sest kui on Eesti koondise mängule minek, siis kindlasti kapp lahti, särk välja ja selga! Uskuge, hoopis teine tunne on. Kui meil oleks kogu staadion sinine, siis oleks seal ikka väga vägev olla. Paraku on sinnani veel päris pikk tee minna, kuigi tasapisi on pilt tribüünidel paranenud."

Eesti jalgpallikoondise põhivorm koosneb traditsiooniliselt sinisest särgist, mustadest pükstest ja valgetest sokkidest. Nii kuuluvad need põhivärvid iga õige fänni atribuutikaarsenali ja sellega rõhutatakse toetust oma lemmikutele. Tribüünidel soovitakse olla kindlasti võitjate poolel, aga ka kaotusevalu tuleb ühiselt üle elada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles