Spordivõistlused kolivad Kuressaare kesklinnast ära

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Saaremaa ralli 2018 algus Auriga keskuse juurest.
Saaremaa ralli 2018 algus Auriga keskuse juurest. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Traditsiooniliselt Kuressaare kesklinnas finišeerunud Saaremaa ralli ja Saaremaa kolme päeva jooks on leidnud endale logistiliselt mugavamad paigad kesklinnast kaugemal.

Saaremaa ralli on pikalt startinud ja finišeerunud keskväljakul asuval poodiumil. Eelmisel aastal vahetus korraldaja, kesklinn oli remondis ja seega koliti Auriga keskuse juurde, kus publik uue paiga ka omaks võttis. Sel aastal rallikorraldajad linna vastvalminud keskväljakule tagasi tulla ei plaani. Ralli direktor Villi Pihl ütles, et Auriga juures on asupaik logistiliselt parem. Juurdesõidud on paremad ning Pihl ei eitanud ka seda, et 11.–12. oktoobril toimuva ralli korraldajatele on Auriga parklas võistlust mugavam korraldada kui kesklinnas.

Nädal pärast rallit toimuv Saaremaa kolme päeva jooks kolis kesklinna remondi tõttu eelmisel aastal pargi äärde Rüütli spaa ette. Võistluse korraldaja Tõnu Vaher ütles, et ka sel aastal jäädakse sinna ning pidulikku finišit kesklinna tagasi ei kolita. Vaheri sõnul tehti otsus sportlaste ja pealtvaatajate tagasiside põhjal. Suur pluss on see, et uues paigas on ruumi laiemalt. Teine oluline asi oli, et lastevõistlus oli paremini jälgitav ning kolmandaks joostakse finišiala lähedalt läbi ka enne paari viimast kilomeetrit, mis annab pealtvaatajatele võimaluse jooksjaid mitu korda näha.

Kolme päeva jooksule on see juba teine kord, kui tänavate uuendamise tõttu kolitakse uude kohta ja sinna ka jäädakse. Paar aastat tagasi liigutati avapäeva 10 km etapp Tallinna tänava remondi tõttu Kuressaare gümnaasiumi juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles