Kalatöösturid rajavad Nasvale väljarenditava külmlao

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Fred Siimpoeg.
Fred Siimpoeg. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Nasva jõe ääres tegutseva Saare Fishexpordi juhid on tööstusest üle tee asuvas tootmishoones sisse seadmas pirakat ladu.

Tänavu augustis asutatud Energy Port OÜ juhatuses on samad tegijad, kes veavad ka Saare Fishexpordi kalatööstust – Fred Siimpoeg, Tiit Sõber, Ivar Kiil ja Arne Salong.

Fred Siimpoja sõnul saab uue firma peamiseks tegevuseks lao- ja tootmispinna ning külmlao väljarentimine Nasval.

Turul nõudlus olemas

Laoks kohaldatav 3000-ruutmeetrine tootmishoone asub Sadama tee 6. Siimpoja sõnul on külmlaoks planeeritud kokku üle 1000 m², n-ö tavapinda on hoones aga üle 1600 m².

"Ei ole välistatud ka see, et ühe osa majast teeme stock office tüüpi laopindadeks, sest turul on selleks nõudlus olemas," avaldas Fred Siimpoeg.

Stock office on hoone, kus on ühendatud kauplus, kontor ja ladu. "Aluse kaupa sügavkülmtoodete ladustamisteenust keegi Saaremaal otseselt ei pakugi," nentis ta.

Siimpoja sõnul pakutakse seal terveid kambreid, mille võimalus on ka Nasval, kuid enamikel ettevõtetel selleks vajadust pole. "Nasva asukoht sellise teenuse pakkumiseks on ka väga hea," kinnitas ta.

Praeguses etapis on ettevõtetel hea oma soove avaldada, sest mängu-ruumi nende täitmiseks jagub.” - Fred Siimpoeg

Eeliseks on seal tema sõnul veel ka korralikud estakaadid, mis on kauba laadimiseks ja mahalaadimiseks ideaalsed.

Tahame pakkuda teenust võimalikult keskkonnasäästlikult ja üks meede selleks on katusele päikesepaneelide paigaldamine," kõneles Siimpoeg. "Hetkel küll plaanime 50 kW panna, kuid kui hädavajalikud investeeringud tehtud ning rentnike näol tarbimine taga, siis paneme nii palju paneele, kui katusepind võimaldab." 

Priid pinda veel jagub

Praeguseks on kolmandikule pinnale rentnikud Fred Siimpoja sõnul juba leitud, kuid tegeletakse aktiivselt ka ülejäänud pinna täitmisega.

"Praeguses etapis on ettevõtetel hea oma soove avaldada, sest mänguruumi nende täitmiseks jagub," kinnitas ta.

Kinnistul käib igapäevaselt aktiivne töö, kuna hoone on mõni aasta niisama seisnud. 

"Käime seest ja väljast kõik üle, et hoone oleks vastavuses tänaste nõuete ja plaanitava kontseptsiooniga. Ühtlasi vahetame välja kogu külmatehnika," tähendas Siimpoeg, lisades, et seal on palju tehnikat, mis oli varem kalatootmiseks vajalik, kuid ei haaku Energy Port OÜ plaanidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles