Prügimees vaidlustas jäätmeveohanke

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Pakendikott. Foto on illustreeriv.
Pakendikott. Foto on illustreeriv. Foto: Valga linnavalitsus

Prügimees OÜ vaidlustas Saaremaa valla jäätmeveohanke tingimused, mille tulemusel võib prügivedu valla hinnangul muutuda elanikele ebasoodsamaks.

Kui Prügimees saavutab riigihangete vaidlustuskomisjonis õiguse, muutub näiteks kavandatust kallimaks sorteeritud prügi üleandmine, samuti ei saa inimene prügiveoteenust talle sobival ajal, nagu soovib vald. Prügimees pole nõus vedama jäätmeid ka kinnistutelt, mille omanike kohta puuduvad kontaktandmed ja info, kas seal jäätmeid üldse leidub. Ida-Saaremaa ja Lääne-Saaremaa veopiirkondades on praegu vastavalt 2084 ja 2134 korraldatud jäätmeveoga liitmata kinnistut.

Saaremaa valla keskkonnaosakonna juhataja Bert Holm ütles, et pakendite üleandmine peabki olema võimalikult odav, et motiveerida inimest sorteerima ja vähendada sorteerimata prügi mahtu. Samuti peab prügiveoteenus olema mugav tarbijale, mitte teenuse pakkujale. "Me tellime teenust ja üritame seda saada inimesele mugavaks, motiveerivaks ja keskkonnale kasulikuks," lausus ta.

Bert Holmi sõnul soovib Saaremaa vallavalitsus luua oma elanikele, asutustele ja ettevõtetele soodsad ja mugavad tingimused jäätmete liigiti kogumiseks. Muu hulgas soovitakse luua võimalus liigiti kogutud vanapaberi, biojäätmete ja pakendijäätmete üleandmiseks jäätmevedajale nende jäätmete tekkekohas.

Hanke vaidlustanud Prügimees OÜ juht Riivo Asuja, kes praegu välismaal puhkust veedab, ei soovinud puhkusele viidates kommentaari anda.

Juhul kui riigihangete vaidlustuskomisjon annab õiguse Prügimehele, tuleb vallal hanke tingimusi muuta. Juba praegu on aga selge, et vaidlustuse tõttu lükkub edasi hanke pakkumiste tähtaeg, mis oli 30. september.

Saaremaa vallavalitsus kuulutas kuu algul välja kontsessioonihanke jäätmeveo teenuse osutamiseks Kuressaare linna, Ida- ja Lääne-Saaremaa veopiirkondades. Hanke eeldatav maksumus on 3,2 miljonit eurot ja sõlmitava lepingu kestus kolm aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles