TOIT: Värsket muna ehmata, palju tahad - kasu pole

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kristjan Koppel: “Kui muna täiesti vee peale tõuseb, lõhnab lugu prügikasti mineku järele.”
Kristjan Koppel: “Kui muna täiesti vee peale tõuseb, lõhnab lugu prügikasti mineku järele.” Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

"Muna on nii lai teema," ütleb Grand Rose´i peakokk Kristjan Koppel sissejuhatuseks, kui munajuttu ajama hakkame. Muna puhul kehtib reegel, et maitse üle ei vaielda. Kellele vedel, kellele tahke. 

Peakokk arvutab kiiresti, et Grand Rose´is kulub koos hommikusöögiga ligi 150 kanamuna päevas. Kanamuna. Vastavalt vajadusele ka vuti-, pardi- või hanemune. Leheloo tarvis teeb ta frittata nimelise roa, mis ongi nagu omletti. Omleti sisse võib panna ükskõik mida. "See on toit, mida saab teha sellest, mis kapis on," nendib Koppel. 

Omletti praadides tuleb tähele panna, et seda ei keerata nagu pannkooki. Muna-piimasegu tuleb keskmisel kuumusel kergelt liigutada. Kui vedel või tahke peaks omlett olema, sõltub sööja maitse-eelistustest. Koppel soovitab panna omleti ka ahju küpsema, kuid tuleb silmas pidada, et plastmassvarrega panni ahju panna ei tohi.

Tagasi üles