Tiidrek Nurmel Dohas karjääri parim tiitlivõistluste maraton

Alver Kivi
, Toimetaja
Copy
Maratonijooksijad Roman Fosti ja Tiidrek Nurme.
Maratonijooksijad Roman Fosti ja Tiidrek Nurme. Foto: Erakogu

Kataris Dohas toimunud kergejõustiku maailmameistrivõistlustel sai Tiidrek Nurme laupäeval 29 soojakraadi juures joostud maratonil 2.17.38-ga 26. koha.

Tiidrek Nurme märkis, et Doha MM meeste maraton oli üllatuste üllatus. Kui esialgu arvati, et läheb nii nagu naistel – ekstreemseks, siis meeste maraton oli pisut madalama õhutemperatuuri ja õhuniiskuse tõttu tõeline tippvõistlus, kus ühtegi positsiooni niisama kergelt ei loovutatud.

“Selleks, et konkurentsis püsida pidi 30-kraadises kuumuses kiireid aegu näitama,” rääkis Nurme. “Läksin reipalt välja, kuid viimasel kümnel kilomeetril hakkas keha järele andma ja meestest möödumine ei olnud sugugi mitte lihtne, kuigi parandasin oma positsiooni kogu distantsi vältel, ka viimastel kilomeetritel.”

Tiidrek Nurme hinnangul on 26. koht ja aeg 2.17.38 kindlasti tippklassi kuuluv sooritus, arvestades, et stardis oli 73 jooksjat ning ta paiknes pingereas 40. kohal. Kunagi varem pole Nurme maailmameistrivõistlustel nii kõrgel positsioonil lõpetanud.

“Pean ära mainima, et minu meeskonnakaaslane Roman Fosti tegi väga ägeda jooksu, lõpetades 33. kohal ning jäi mõni sekund alla oma isiklikule rekordile. Olen Jumalale tänulik sellise aastate pikkuse meeskonnakaaslase eest ning loodan siiralt, et võistleme koos Tokyos,” lausus maratoonar.

Jooksu võitis etiooplane Desisa 2.10.40-ga, tema kaasmaalane Mosinet Geremew kaotas võitjale 4 ja keenialane Amos Kipruto 11 sekundiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles