Lümanda Mõnusad: 888 aastat ja kümme kuud

Aare Laine
, Toimetaja
Copy
Lümanda Mõnusad
Lümanda Mõnusad Foto: Aare Laine

Segarahvatantsurühma Mõnusad kuue paari ehk teisisõnu tosina tantsija keskmine vanus on 74 aastat.

"Kui Mõnusate vanused kokku liita, saame 888 aastat ja kümme kuud," ütles laupäeval 20-aastaseks saanud rühma noorim liige, 63-aastane rühmavanem Maire Murekas.

20. sünnipäeval võõrustasid Mõnusad Lümanda rahvamajas sõpruskollektiive nii oma rahvamajast kui ka maakonna teistest kultuurikolletest, samuti arvukat publikut.

Murekase sõnul on 20 aasta sisse mahtunud palju meeldejäävat. "Ükskord olid proovis ainult mehed. Neil oli seal tore olla, keegi ei seganud, kõik tuli hästi välja. Teinekord oli juhendaja Ulvi külmetanud ja hääle kaotanud. Proovi ta tuli, aga meid kamandada ei saanud," tuletas rühmavanem mõnda mõnusat episoodi meelde.

Ainsa tantsupaarina on rühmas algusest siiani kaasa teinud Adi Kuivjõgi ja Liia Aavik. Eakaim tantsija on aga 85-aastane Osvald-Valdur Toop. 

"Tantsijatel on kokku 28 last, 54 lapselast ja 14 lapselapselast, järeltulijaid seega kokku 96," tutvustas rühmavanem tantsukaaslasi. "Aga nagu mõni mees on rääkinud, et on olnud ka Poolamaal ja Venemaal, nii et kes teab…" 

Juubelipidu võis kõrvutada meeleoluka suuremat sorti rahvatantsupeoga. Lümanda kultuurimaja rühmadest näitasid oma meisterlikke tantsuoskusi segarühm Rummajad ning naisrühmad Kolmas Noorus ja Kabujalakesed. Rukkilille naised Kihelkonnalt ja Meelespea naisrühm Salmelt panid samuti oma etteastetega publiku kaasa elama. Õnnitlejate hulgas olid ka Taritu Memme-Taadi lauluklubi, Karala ja Leedri küla esindajad.

Mõnusate juhendaja Ulvi Põld ja rühmavanem Maire Murekas võtsid vastu hulga humoorikaid kingitusi. Rummajad kinkisid ravimikarbi igasuguste ergutavate vahenditega, Meelespea naised andsid üle pirakast kõrvitsast tehtud "tantsumemme", Rukkilille tantsijad tõid võõrustajaile puuvilju. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles