Torgu tahab teenuskeskuse juhataja välja vahetada

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Marite Ringas
Marite Ringas Foto: Saarte Hääl

Selle nädala algul kooskäinud Torgu osavallakogus tuli selle esimehe Kaupo Vipi sõnul välja, et inimesed on Torgus jagunenud kahte leeri. Osa pooldab sealset teenuskeskuse juhatajat Marite Ringast, teised mitte. 

Kaupo Vipi hinnangul hakkavad teenuskeskuses tekkinud pinged takistama juba ka edasist tegevust majas. 

Osavallakogu liige Mihkel Undrest teatas protokolli andmeil, et kogu liikmetel tuleb otsustada, kas nad tahavad majja uut inimest või on mingid muud alternatiivid. Siiamaani ei ole sel majal ikkagi õiget toimimist, leidis Undrest.

Marite Ringas tõi aga selgituseks välja konkreetse ühe korra, kui ta tõepoolest lahkus majast enne tööpäeva lõppu, minnes Jämaja kalmistule, kuid seda seoses tööga, sest kohtus seal arboristidega.

"Loomulikult planeerisin oma päeva nii, et saan tööpäeva lõpus minna kalmistule ja pärast tööpäeva lõppu koju," ütles ta. 

Järgmisel päeval oli aga teenuskeskuste juhatajate koosolek ning Ringase sõnul ei saa nende kordade põhjal veel öelda, et ta on kaks päeva majast lihtsalt eemal olnud.

Päevakorrapunkti lõpetuseks otsustas osavallakogu teha siiski ettepaneku Saaremaa vallavalitsusele teenuskeskuse juhataja väljavahetamiseks.

Saaremaa vallavanem Madis Kallas ütles Saarte Häälele, et palus osavallakogu esimehelt selle kohta täiendavat ülevaadet. 

„Kui teenuskeskuse juht on puhkuselt tagasi, siis saame selle teemaga edasi minna,“ kinnitas Kallas.

Segadused on detailides

Kaupo Vipp: Praegu on minule jäänud mulje, et need pinged on tekkinud sellised, et see takistab edasist tegevust.

Mari Kübarsepp: Üks segadus on see teema, et vastutus materiaalsete asjade eest ja maja rentimine MTÜ poolt. Epp [Petrov] peab tegema justkui kõiki üritusi ja tegema siin õhtuti ja MTÜ kavasid täitma ja samal ajal Marite peab peale tööd väljaspool tööülesandeid vastutama varade eest. Iga ürituse puhul on teema, et kes laseb uksest sisse, kes annab sööginõusid, kes kasutab kööki ja segadused on detailides.

Mihkel Undrest: Marite tööl käimine on nii, et tööl olek ei haaku absoluutselt selle ajaga, et algab hommikul ja peab lõppema õhtul. Siiamaani pole olnud sellel majal õiget toimimist. Meil on ju perenaine, kes saab palka. Tema peab lahendama kõik ülesanded. Siiamaani ei ole antud võimalust, et see maja toimiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles