Saaremaa saab kriisikaupluse

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Saaremaa vallavolikogu piirkondliku arengu ja külaelukomisjoni esimees Raimu Aardam rääkimas.
Saaremaa vallavolikogu piirkondliku arengu ja külaelukomisjoni esimees Raimu Aardam rääkimas. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Vallajuhtide tasemel käib töö selle nimel, et voolukatkestuse ajal oleks avatud vähemasti üks kauplus, kust inimesed saaksid esmatarbekaupu osta.

Neljapäevasel osavallakogude ümarlaual kinnitasid vallavalitsuse esindajad, et võrreldes hiljuti voolukatkestusega kimpus olnud Lõuna-Eestiga on Saaremaa elektri kadumiseks palju paremini valmis.

"Kui vaadata seda, mis Võrus toimus, siis on lihtsalt hämmastav, kui äpud nad on võrreldes Saaremaaga," imestas Saaremaa vallavolikogu piirkondliku arengu ja külaelukomisjoni esimees Raimu Aardam. "Võru haigla ei võtnud patsiente vastu, kuna puudus elekter. No mida seal siis veel tagada on, kui haiglat ka ei saa elektriga varustatud!"

Aardam ütles, et Kuressaare haigla saab hakkama ka elektrikatkestuse ajal ning Tuulte Roosi Alexela tanklast saab ka kütust. "See näitab, et saarlased on kriisiennetusega ikka üsna eesotsas," lausus ta. Lahendust vajava murekohana tõi Aardam välja hooldekodud. "Sõnum on see, et need tuleb evakueerida, aga pikas plaanis oleks ilmselt mõistlik hankida mobiilne generaator," lausus ta. 

Kuhu hooldekodude asukad pika voolukatkestuse korral evakueerida, on hetkel veel lahtine. Aardam märkis, et tegu peab olema ahjuküttel ruumidega, aga selliseid ei ole tänapäeval enam kerge leida. Seepärast tuleb Aardami arvates ikkagi keskenduda ühe või mitme generaatori hankimisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles