JUHTKIRI: Kes on hea kodanik?

Saarte Hääl
Copy
Rahvamass. Foto on illustratiivne
Rahvamass. Foto on illustratiivne Foto: freepik.com

Tänase kuupäeva, 26. novembri juurde on kalendris kirjutatud sõna "kodanikupäev". Oma riigi kodanikud oleme niikuinii iga päev, milleks siis selline spetsiaalne tärmin?

Kindlasti selleks, et esile tõsta neid inimesi, kes tegutsevad kogukonna ja ühiskonna hüvanguks. Neid ei olegi nii vähe – mõelgem kasvõi vabatahtlikele päästjatele, külaseltside aktivistidele, toidupanga heaks töötavatele inimestele, doonoritele. Kes oma igapäevatöö ja -toimetuste kõrvalt leiavad aega ja tahet veel kedagi aidata või midagi paremaks muuta.

Tänane kodanikupäev on just paslik selleks, et näidata eeskuju, kuidas ohutumalt liigelda. Seega, kel vähegi mahti, lööge kaasa üle-eestilises helkurkõnniaktsioonis "Helkuriga sõbraks", mida meie maakonnas korraldavad Saaremaa spordiliit, politsei- ja piirivalveamet ning Saaremaa vallavalitsus.

Loomulikult on kodanikel õigus olla aeg-ajalt ka kriitiline ja arutleda selle üle, kuidas võiks ja saaks üht-teist meie elukorralduses paremaks ja tõhusamaks muuta. Küllap vääriks nii mõnigi kodanikelt tulnud hea idee teoks tegemist.

Näiteks kasvõi selles osas, kuidas kriisiolukorras toime tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles