VILLU VESKI: Kuressaare on nagu Eesti oma Miami

Erki Berends
Copy
MUUSIKUELU: Ehkki Villu Veski ema soovitanud tal muusika õppimise asemel kunagi endale korralik amet võtta, otsustas ta muusika kasuks ja elab senimaani selles taktis.
MUUSIKUELU: Ehkki Villu Veski ema soovitanud tal muusika õppimise asemel kunagi endale korralik amet võtta, otsustas ta muusika kasuks ja elab senimaani selles taktis. Foto: Raul Ollo

Muhumaa mees, tuntust kogunud nii muusiku kui ka legendaarse ürituse Juu Jääb korraldajana, Villu Veski ütles Kadi raadio saates "Ulgusaarlased", et tal on alati kuidagi eksklusiivne ja uhke tunne öelda, et elab väikesel saarel.

Ma ei taha muhulasi ja saarlasi vastandada ning olen seega saate külaliste hulka arvanud nii Saaremaal kui ka Muhus sündinud. Ja kui nüüd mitte arvestada tammi, moodustavad need saared terviku. Mida sa saarte koosolemisest arvad, vastukäimisi pole?

Muidugi pole. Saarlasi ja muhulasi võetakse väljaspool ka tervikuna ja Saaremaa valdade ühendamisel jäi Muhu kummalisel kombel ikka omaette vallaks, mille puhul muhulasi ikka õnnitletakse. Olen neid õnnitlusi saanud mandrilt. Ma arvan, et see käib saarte traditsioonilise hea huumori hulka, nagu hiidlaste ja saarlaste omavaheline sõrmevedamine. Saaremaa elanikke nimetatakse saarlasteks, aga see mõiste laieneb kõigile saarel elavatele inimestele üle maailma. Selles mõttes oleme kõik ühisnimetaja all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles