Vald tunnustas parimaid turvalisuse loojaid

Kristina Õun
, Reporter
Copy
PARIM VABATAHTLIK PÄÄSTJA: Tänavune parim vabatahtlik päästja Ülo Põld on pikka aega juhtinud Mustjala vabatahtlikku päästekomandot.
PARIM VABATAHTLIK PÄÄSTJA: Tänavune parim vabatahtlik päästja Ülo Põld on pikka aega juhtinud Mustjala vabatahtlikku päästekomandot. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eilsel vabatahtlike tunnustusüritusel tõstis Saaremaa vald esile parimaid abipolitseinikke, vabatahtlikke päästjaid ja vabatahtlikke merepäästjaid.

Parimaks abipolitseinikuks nimetatud Käti Väin hakkas abipolitseinikuks alles hiljuti, kuid on jõudnud end juba tõestada. Tal õnnestus ühena vähestest sooritada relvaeksam edukalt ning pärast seda on ta käinud iga kuu politseil abiks. Käti plaanib tuleval aastal läbida ka abipolitseiniku II astme koolituse, mis annaks õiguse iseseisvalt töötada.

Tänavune parim vabatahtlik päästja, juba hulk aastaid Mustjala vabatahtlikku päästekomandot juhtinud Ülo Põld suudab raskuste kiuste lahendada kohalikke probleeme ning on oma päästekomando üha paremasse vormi ajanud. Tiitli puhul sai otsustavaks just erakorraliselt keeruliste päästesündmuste oskuslik lahendamine. 

Merepäästjate seast tunnistati parimaks Indrek Aer, kes olnud Muhu merepääste seltsi liige 2012. aastast ja aitab lahendada merepäästesündmusi, osaleb entusiastlikult koolitustel ja õppustel ning teeb ka ennetustööd. Indreku kohusetunnet ja positiivset suhtumist võiks eeskujuks seada igale merepäästjale.

2019. aasta parim vabatahtlik päästeüksus on elanikele turvalisuse pakkumisel suure sammu edasi liikunud Ruhnu päästekomando, kelle eestvedajaks Heiki Kukk. Saaremaa vabatahtliku merepääste seltsi Ruhnu allüksus teeb kõik selleks, et kogukond tunneks end turvaliselt. Siinse meeskonna töös lööb kaasa lausa viiendik kohalikust kogukonnast.

Päästjatest pälvis 2019. aasta parima vabatahtliku ennetaja tiitli Leisi vabatahtlik päästekomando, kes on paistnud silma kodunõustamiste, noorpäästjate ringi ja ennetustööga. Ennetustöö eesotsas on Silvar Mehik ja Argo Labo

Merepäästjate seas teeb parimat ennetustööd Saaremaa vabatahtlik merepääste selts. Annely Enke eestvõtmisel on siin kujunenud tugev ennetusüksus, kes on algatanud mitmeid traditsiooniks saanud projekte, nagu "Lapsed turvaliselt jääle" ja "Lapsed turvaliselt merele".

Märkimisväärse panuse eest inimeste ja vara päästmisesse ning turvatunde loomisesse said tunnustatud ka Torgu vabatahtliku komando eestvedaja Peeter Aadussoo ja tema abikaasa, ennetustöö koordinaator ning elupäästjamedaliga pärjatud Luule Aadussoo. Sõrve piirkond annab tihti tööd demineerijatele ning Peeter aitab demineerimistööde ajal ohutust tagada. Lisaks on vabatahtlike päästjatega liitunud teisedki Aadussoo pere liikmed: poeg, pojapoeg, tütar ja tütremees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles