Ooperipäevad toovad Saaremaale kliimadüstoopia

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Saaremaa Ooperipäevad - esinejad ja melu
Saaremaa Ooperipäevad - esinejad ja melu Foto: Gunnar Laak

Tulevasuviste Saaremaa ooperipäevade täpsustunud kavas on lisaks juba varem väljakuulutatud etendustele ka lastegalal etenduv Raimo Kangro muusikal "Juku" ja Opera Royal'is mängitav eksperimentaalne muusikalavastus "Põrm" ("Dust").

Läinud nädalavahetusel seoses saarlaste piletimüügikampaaniga Saaremaal viibinud ooperipäevade meediajuht Lauri Aav märkis, et Kangro muusikal on kirjutatud juba 1998. aastal, kuid esietendus teos alles äsja, 1. septembril Narva ooperipäevadel. "Nüüd saame selle pisut täiendatud kujul tuua ka Saaremaale," sõnas ta.

Läinud neljapäeval sõlmiti ka lõplik kokkulepe Opera Royal'i etenduse kohta – ööooperis saab näha Taani kaasaegset muusikalavastust "Põrm", rokiliku muusikaga ooperit, kus lisaks inimestele on tegelasteks elusuuruses nukud. See on lugu, mis käsitleb kliimakatastroofi, ahnust ja eitamist, mis ei lase meil näha ohtlikku tulevikku.

Maailmalõpujärgset olustikku silme ette manav nüüdisooper kirjeldab lootuse ja ilu igatsust pärast keskkonna kokkuvarisemist. Läbinisti provokatiivses poeetilises lavastuses saavad kokku uuenduslik nukuteater, paatoslik draama ja kaunis muusika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles