JUHTKIRI: Abikäe saab ulatada igaüks (1)

Saarte Hääl
Copy
Septembris toimuvatele toidukogumispäevadele oodatakse üle 900 vabatahtliku, kes aitavad toiduannetusi koguda. Annetuskorvi võiks poetada kala- ja lihakonserve, purgisuppe, purgitoite, toiduõli, mahlu, moose, hommikupudruhelbeid, makarone, kuivaineid, suhkrut, mett, pähkleid ja rosinaid.
Septembris toimuvatele toidukogumispäevadele oodatakse üle 900 vabatahtliku, kes aitavad toiduannetusi koguda. Annetuskorvi võiks poetada kala- ja lihakonserve, purgisuppe, purgitoite, toiduõli, mahlu, moose, hommikupudruhelbeid, makarone, kuivaineid, suhkrut, mett, pähkleid ja rosinaid. Foto: Elmo Riig

Möödunud nädalavahetusel kogusid vabatahtlikud Kuressaares toidupangale rekordilise koguse söögikraami – pea kaks tonni.  

Tänu lahketele annetajatele ja tublidele vabatahtlikele saavad need, kel puudus majas, pühi ehk pisut rahulikuma südamega pidada. Vähemasti ei pea jõulude ajal tühja kõhtu kannatama. 

Suhtumist "igaüks saagu ise hakkama" ja "ise süüdi, et viletsasti elab" kohtab meie ühiskonnas õnneks aina vähem. Pigem on inimesed hakanud mõistma, et hädasolijaid tuleb aidata.  

Aitajad pole ilmtingimata ainult need, kel jõukus majas. Appi tulevad needki, kel endal pole rahaga priisata. Teades, et teistel on veelgi vähem. Sest mine tea – võib-olla oled ühel hetkel ise abi vajaja rollis. 

Kindlasti on meie seas neidki, kellele igasugune annetamine – olgu puudust kannatavate perede, haigete laste või hüljatud loomade heaks – vastukarva. Kui veenvalt kõlab õigustus "miks mina pean aitama, kui riik ei aita", jäägu igaühe enda otsustada.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles