Tagamõisa rahvas tähistas seltsimaja juubelit

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
TERVISEKS! Tervisenapsu võtavad (vasakult) Evi Aksiim, Irma Malk, Sirje Raik ja Leili Laanekivi.
TERVISEKS! Tervisenapsu võtavad (vasakult) Evi Aksiim, Irma Malk, Sirje Raik ja Leili Laanekivi. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Pühapäeval möödus täpselt 90 aastat päevast, mil Tagamõisa seltsimaja uksed avas, kusjuures ka tookord oli pühapäev.

Üle kahekümne aasta tegutsenud Tagamõisa külaselts käib koos ja teeb ühiseid asju nii, kuidas inimestel aega on. Aga vähemasti aastavahetust on alati tähistatud, kuigi pigem uue aasta esimesel laupäeval. Tänavu otsustati kokku tulla varem ja aastalõpu koosviibimine ühitada seltsimaja 90. sünnipäevaga. Ühtlasi märgiti sellega ära ka Eesti Vabariigi juubeliks seltsi poolt tehtud kingitus – seltsimaja remont.

Maja juures toimetanutest pälvisid tänusõnu Anne Udeküll, Toomas Kütt ja nende väike Mia Triin, Reet ja Tõnu Aas, Urmas Trei, Lea Tõru, Kalju Eerik, Jaanus Tahk, Kalev Rauk ning Leili Laanekivi.

Tagamõisa MTÜ eestvedaja Tiina Ojala möönis, et hõredalt asustatud Tagamõisa poolsaare kogukond on pisike, eriti talvisel ajal. "Aga nii nagu muudeski kantides, tahavad mõned rohkem teiste seltsis olla, mõned vähem," lausus ta.

Seltsi liikmete arv on tasapisi kasvanud. "Aga sellele me küll rõhku ei pane. Kui on ikka üritus, siis me ei tee vahet, kas osalejad on seltsi liikmed või mitte," kinnitas Ojala. Ta lisas, et Tagamõisa inimesed tulevad ettevõtmistega päris hästi kaasa. Kõige olulisem on, et kogukonna eestvedajatel jaguks ikka aega ja energiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles