Lionid kingivad kuusemüügi tuluga eakatele jõulurõõmu

Kristina Õun
, Reporter
Copy
ESIMENE: Kuressaare Lions-klubi esimese jõulupuu ostis Juta Lomp, kes kuusekese rõõmuga koju viis.
ESIMENE: Kuressaare Lions-klubi esimese jõulupuu ostis Juta Lomp, kes kuusekese rõõmuga koju viis. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare Lions-klubi alustas neljapäeval Rae poe ees taas heategevuslikku kuusemüüki, mille tulu eest pakutakse üksikutele vanainimestele jõulurõõmu.

“Eelmisel laupäeval saime metsast oma kuuseportsu kätte,” ütles Kuressaare Lions-klubi president Aadu Grepp. Jõulupuud pärinevad paari klubiliikme enda metsast ning kaunimaid puid otsiti mitmelt poolt, näiteks Sõrvest ja Mustjalast. “Vaatasime, et kuusel ikka nägu ja tegu ka oleks.”

Grepi sõnul läheb heategevuslikult müügilt igal aastal koju ligi sada kuuske. Palju on neid, kes tulevadki ostma seetõttu, et kuusemüügist saadud raha läheb heategevuseks. Jõulupuu meeter maksab endiselt 10 eurot ning klubi presidendi sõnul ei tohi müüja ahneks minna: “See on rohkem kõhutunde asi. Meil on väiksemaid ja suuremaid kuuski ning kuuse jaoks ei pea hakkama viimast senti taga ajama. Mõne pisema oleme ka täitsa tasuta andnud.”

Neljapäeva lõuna paiku oli Rae poe eest koju viidud ligi poolsada kuuske. Jõulupuud tuli ostma ka Aili, kes on heategevuslikku kuusemüüki toetanud juba neli aastat. Kuuskede müügist saadud raha kulub üksikute vanurite jõulupakkidele, mida paljud juba pikisilmi ootavad. Nagu nad ootavad ka jõuluvana, kes leiab aega üksiku vanainimesega juttu rääkida. “Neile on suur rõõm, kui tuleb keegi, kes nendega juttu ajab,” ütles Aadu Grepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles