Saaremaa ühisgümnaasiumi kabaree esinemiskostüüme õmblesid isegi isad

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
AVANUMBER: 103. lennu kabaree-etenduse juhatavad sisse tütarlapsed, esiplaanil Kristel Soe.
AVANUMBER: 103. lennu kabaree-etenduse juhatavad sisse tütarlapsed, esiplaanil Kristel Soe. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Eile õhtul õpetajate jõulupeol esietendunud Saaremaa ühisgümnaasiumi 103. lennu kabaree on korraldajate sõnul loodetavasti aegade parim.

Ühisgümnaasiumi 11. klasside traditsiooniline kabaree-show sai eile hommikupoolikul viimast lihvi. Juba õhtul tuli õpilastel anda kahetunnine etendus kooli õpetajatele.

Kaks üheteistkümnendikku, Käthriin Steinberg ja Karmen Kelsi Kruut kinnitasid, et nagu 29 korda varem, tahavad ka nemad teha midagi sellist, mis jääks meelde. "Kui meelde ei jää, siis järelikult polnud midagi," arutles Karmen Kelsi. 

Traditsiooniliselt annab iga lennu kabareetrupp oma viimase etenduse uue kooliaasta alguses. Need, kes tuleval aastal uue revüükavaga välja tulevad, jäävad aga lahkumisetenduseta: 2021. aasta kevadel lõpetab Saaremaa ühisgümnaasiumi viimane lend ning stardib riigigümnaasium.

"Linnatulede kabaree" ehk "Le lumieres de la ville Cabaret" nime kandvas etenduses teeb laval kaasa 68 õpilast. Lugu räägib sellest, mis võib juhtuda ühes tulede säras linnas.

Etenduse eelarve jääb tüdrukute sõnul suurusjärku 10 000 eurot. Suur osa sellest kulub kostüümidele, mille õmblemisel on suure panuse andnud lapsevanemad. "Isad on ka õmblemas," kinnitas Käthriin Steinberg. Osa raha tuleb sponsoritelt, osa kogutakse ühisrahastusplatvormi Hooandja kaudu, kus saab etendust toetada jaanuari keskpaigani.

11.a ja b klassi juhataja Jaanika Kask, kes läbimängu vaatamas käis, ütles naerdes, et etendus on valmis ja kõik konarused maha lihvitud. Temale on see esimene kord õpetajana kabareeprojekti juhendada ning koostöö noorte vahel on olnud hea. Paralleelklassi juhatajal Aarne Loorpuul on kabaree lavastamisel kogemusi rohkem.

Tehnik Andreas Noor, kes režiipuldis istub, on kabareega olnud seotud algusest peale, kuid ei hakka oma hinnangut andma ega kedagi eelmistega võrdlema. "Ajaga on kitsas," tunnistas ta, noored peavad koolitööd ka tegema ja tavaliselt niigi kiirem jõuluaeg tuleb peale.

Linnarahva ette jõuab "Linnatulede kabaree" jaanuaris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles