Ürituste korra muutmine seab ooperipäevad löögi alla (1)

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Saaremaa Ooperipäevad aastal 2017. “Nurjatu saar.”
Saaremaa Ooperipäevad aastal 2017. “Nurjatu saar.” Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa valla avalike ürituste korda kavandatav nõue hankida üritusele luba enne piletite eelmüügi algust teeb praktiliselt võimatuks Saaremaa ooperipäevade korraldamise.

"See on meie jaoks pisut absurdne," ütles Saaremaa ooperipäevade turundusjuht Lauri Aav. Ta märkis, et loataotluse võib sisse anda ju ükskõik millal, kuid sellele järgneb terve suur kooskõlastuste ring.

 "Viimati saime loa pärast seda, kui päästeamet oli meie suure ooperimaja üle vaadanud ehk päev enne festivali algust. Aga kui me saame loa päev enne ürituse algust ja võime alles seejärel alustada piletimüüki, siis muutub ooperipäevade korraldamine sisuliselt võimatuks," tõdes ta. 

Tänavusel viimasel Saaremaa volikogu istungil uut korda tutvustanud abivallavanem Helle Kahm selgitas, et pooleteise aasta jooksul, mis senine kord on kehtinud, on ilmnenud hulk tehnilisi ja praktilisi küsimusi, mida uus kord peaks lahendama. 

Ta märkis, et on olnud üritusi, mille piletimüük algas juba varakult, kuid üritusele loa võtmise ja oluliste kooskõlastuste saamisega oli probleeme. See on ka põhjus, miks tema sõnul on tarvis loataotlus esitada enne piletimüügi alustamist. 

"Proovime. Võib-olla on see täitsa rumal mõte. Täna midagi paremat ei ole välja mõeldud," lisas ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles