Saaremaale on tööle tulnud sajad võõrtöölised

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Tööline.
Tööline. Foto: Phil Noble

Läinud aasta 11 kuuga tehti 304 sellist lühiajalise töötamise registreerimise otsust, kus tööandja või töötamiskoha aadressiks on märgitud Saare maakond.

Jutt on politsei- ja piirivalveametis registreeritud võõrtöölistest, kellest valdav osa ehk 276 on ukrainlased. Ukraina kodanikud pole aga ainsad, kes välisriikidest Saaremaale tööle tulnud.

Peale ukrainlaste töötab maakonnas ka üheksa Moldova kodanikku, kuus inimest Indiast, kolm Gruusiast, kaks Venemaalt ja Valgevenest ning üks inimene Austraaliast, Brasiiliast, Iraanist, Kuubalt ja Nepalist.

Kes täpselt millises valdkonnas töötab, pole välja toodud, ent teadupoolest on palju ukrainlasi tööl näiteks Saaremaa põllumajanduses, ehitustel ja elektroonikatööstustes.

Politsei- ja piirivalveameti andmetel töötab võõrtöölisi Saare maakonnas kõige enam töötlevas tööstuses, kus tööd on saanud 137 inimest.

Põllumajanduses, metsamajanduses ja kalapüügi valdkonnas on läinud aastal tööle registreeritud 51 välismaalast, majutuses ja toitlustuses 40, ehituses 38, haldus- ja abitegevuste vallas 12 ning nn muudes teenindavates tegevustes ning veonduses ja laonduses on tööd saanud kaheksa võõrtöölist.

Hulgi- ja jaekaubanduses, mootorsõidukite ja mootorrataste remondis on mullu tööle asunud kuus välismaalast, kunsti-, meelelahutuse ja vaba aja valdkonnas kolm ning haridusalal üks välismaalane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles