JUHTKIRI: Parem karta kui…

Saarte Hääl
Copy
Koer 
Koer Foto: Töötlus.

Õnneks pole marutaudijuhtumeid Eestis ette tulnud aastaid. Leptospiroosiga on aga teised lood. Aasta ja mõne kuuga on ainuüksi Kuressaares Taluapteegi loomakliinikus diagnoositud leptospiroos rohkem kui neljakümnel koeral. Kuus neist koertest surid.

Kui palju võib selle haiguse põhjustatud haigus- ja surmajuhtusid maakonnas kokku olla – kes seda teab. On ju igal loomatohtril oma arvepidamine. Ning kindlasti leidub neidki koeri, kes haigestuvad, ent arsti juurde ei jõuagi. Ning surevad, ilma et omanik teaks, mis võis olla surma põhjus.

Aeg läheb kiiresti. Oot-oot, alles hiljuti sai ju koera vaktsineeritud. Kui kaua sellest möödas ongi? Üle aasta, isegi rohkem – kas tõesti? Kui koer püsib terve ja rõõmus, pole ehk hullu, kui looma vaktsineerimine meelest läheb ja kaitsesüstimiste vahe pikemaks venib. Hull on asi aga siis, kui loom haigestub, ehkki seda saanuks vaktsiini abil vältida. Seega – koeraomanikud, vaktsineerige oma lemmikud ohtlike tõbede vastu. Tallinnas levib koertekatk – kes saab kindel olla, et see saartele ei jõua?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles