Saaremaal vajas võlanõustaja abi 100 inimest

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Raha.
Raha. Foto: Arvo Meeks

Saaremaa vallavalitsus küsib hinnapakkumist võlanõustamisteenuse korraldamiseks alates veebruarist. Võlanõustaja on vallas varemgi tegutsenud, ent veebruaris läheb praegune nõustaja Teele Talk-Kõdar lapsehoolduspuhkusele.

Valla meediaspetsialist Merike Pitk ütles, et võlanõustamisteenus on kohaliku omavalitsuse korraldatav kohustuslik teenus. Kuni 2018. aasta novembrini said Saaremaa elanikud tasuta võlanõustamisteenust sotsiaalkindlustusameti projekti raames, mis oli mõeldud toimetulekuraskustes inimestele. 2019. aasta märtsist alustas Saaremaa vallavalitsus ise teenuse osutamist ning võlanõustajaks sai Teele Talk-Kõdar.

Talk-Kõdari sõnul on vähem kui aastaga käinud nõu saamas täpselt 100 inimest. "Võlanõustaja poole pöörduti peamiselt täitemenetluse, maksejõuetusõiguse ja võlaõiguse valdkonda puudutavate küsimustega," ütles ta.

Kuna Saaremaa vallavalitsuse sotsiaaltöö peaspetsialisti ametikoha konkurss luhtus, otsustas vallavalitsus tagada võlanõustamisteenuse sisse ostes. Kuidas teenus alates veebruarist korraldatud on, selgub alles pärast pakkumiste läbivaatamist ning läbirääkimiste pidamist pakkujatega," ütles Merike Pitk. See on aga Pitka sõnul kindel, et ka tulevikus on teenus valla sissekirjutusega elanikele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles