Vegantoitude eest seismine tõi õpilasele tunnustuse

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
VEGAN: Eva Mihkelson propageeris veganlust ka Tuleviku Kompassi messil, kus KG pakkus vegansuppi.
VEGAN: Eva Mihkelson propageeris veganlust ka Tuleviku Kompassi messil, kus KG pakkus vegansuppi. Foto: Gert Lutter / Meie KG

Kuressaare gümnaasiumi õpilane Eva Mihkelson sai Eesti veganseltsi tunnustuse algatuse eest võimaldada õpilastele koolis vegantoitu.

Mihkelson soovis, et Kuressaare gümnaasiumi sööklas pakutaks roogi ka veganitele. Ta koostas kooli juhtkonnale pöördumise, millele kirjutas alla 216 kaasõpilast. 

"Me soovime, et ka Kuressaare Gümnaasiumi koolisöökla menüüs oleks ühe valikuna vegantoit. Vegantoitu valmistades näitaks KG välja, et on tolerantne kõigi oma õpilaste suhtes, isegi kui nad on vähemuses," seisis pöördumises. 

Saarte Häälele ütles tunnustuse saaja, et tema jaoks oli see suur üllatus, kuid tõstis kõvasti enesekindlust tegeleda edasi erinevate aktsioonidega kasvõi mõnel teisel teemal. 

Mihkelson tunnistas, et täielikult tema ettevõtmine seatud eesmärki ei saavutanud, kuid veidi asjad siiski paranesid. Alates jaanuarist pakutakse koolis aeg-ajalt vegantoitu.

"Usun, et paari aasta pärast on see normaalne nähtus, et koolis pakutakse ka vegantoitu," ütles Eva Mihkelson.

Veganseltsi hinnangul innustab tema algatus ehk teistegi koolide veganitest õpilasi sama tegema.

Eva Mihkelson oma vaadete eest seismist ei lõpeta. "Järgmisel aastal tahaks uuesti minna taimetoidumessile vabatahtlikuks, käia ära kliimastreigil ja karusloomafarmide keelustamise meeleavaldusel," loetles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles