JUHTKIRI ⟩ Kuidas taltsutada roolijoodikuid?

Saarte Hääl
Copy
Roolijoodik. Pilt on illustreeriv.
Roolijoodik. Pilt on illustreeriv. Foto: Eero Vabamägi

Mullu oli Saare maakonna liikluses õnnelik aasta vähemalt selles osas, et siinsetel teedel ei hukkunud liiklusõnnetuses ühtegi inimest. 

Uus aasta seevastu algas traagiliselt. Jaanuarist polnud kulunud kaht nädalatki, kui roolijoodiku tõttu tuli elu jätta kolmel inimesel.  

Saaremaal juhtunud traagiline õnnetus šokeeris kogu Eestit, pannes nii mõndagi meist küsima, kas ja kuidas saaks retsidiivseid roolijoodikuid karistada nii, et need sellest ka õppust võtaksid. 

Politseile jääb vahele vaid väike osa roolijoodikutest. Kes teab, kui palju on tegelikult neid, kes napsutanuna rooli istuvad. Riskides vigaseks või surnuks sõita ennast või kedagi teist. 

Vahest tuleks karmimalt karistada mitte ainult roolijoodikuid, vaid ka kiiruseületajaid? Võivad ju raskete tagajärgedega õnnetuse põhjustada – olgugi kainena – ka need juhid, kes piirkiirusega sõitvast autost kui postist uljalt mööda kihutavad. 

Paraku jääb vastamata küsimus, kas ka Saaremaal hiljuti roolijoodiku süül juhtunud õnnetuse oleks saanud ära hoida, kui mees oleks varasemate rikkumiste eest karmima karistuse saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles