Vanamuusikaansambel Rondo kutsub sünnipäevale

Copy
Vasakult tagareas Helena Paiste, Eliise Kask, Katrin Lindmäe, Tiiu Maripuu, Boden Greenwood; esireas Keitlin Paur, Ruby Greenwood, Helen Kasela, Markor Leiner.
Vasakult tagareas Helena Paiste, Eliise Kask, Katrin Lindmäe, Tiiu Maripuu, Boden Greenwood; esireas Keitlin Paur, Ruby Greenwood, Helen Kasela, Markor Leiner. Foto: Erakogu

Juba kahekümne neljanda sünnipäevakontserdini jõudnud omanäolise lasteansambli pikaealisuse taga on huvi seigelda kultuuriajaloos. 

Meie märksõnadeks on olnud pidev õppimine, koostöö vastava ajastu professionaalsete asjatundjatega, kompromisside kunst, oskus kuulata ja suhelda. Mitmel korral on olnud vaja nii iseenda kui ka oma kollektiivi huvide eest kirglikult seista. 

Tänusõnad siinkohal Heldi Vahterile ja Natalja Lahele, kes on kogu selle veerandsajandi olnud väga head kolleegid ja teekonnakaaslased kõige laiemas mõttes. Väga toredad on olnud ka suhted kõigi vanematega, kes on oma lapsi nende isemoodi muusikaõpingutes toetanud.

Veidi enam kui 25 aastat tagasi sai Kuressaare muusikakoolis alguse plokkflöödiõpetus erialapillina. Esimesed aastad mängiti üksnes väikest, üldkoolideski hästi tuntud sopranplokkflööti. Paar aastat hiljem lisandusid suuremad flöödid, aegamööda ka mõned sobivad keelpillid ja moodustus tänases Kuressaares tuntud laste vanamuusikaansambel Rondo.

Koostöös teiste koolide ja vanamuusikagruppidega on Rondo üles astunud peaaegu kõikidel ajalooteemalistel üritustel Eestis, samuti festivalidel Lätis, Saksamaal, Maltal, Rootsis, Soomes jm.

Seekordsel kontserdil teevad kaasa Keitlin Paur, Markor Leiner, Helen Kasela, Berit Murd, Helena Paiste, Eliise Kask, Lysbeth Kask, Katrin Lindmäe ja Roosmarii Sarapuu.

Kuulajatele pakub silmarõõmu ajaloolise tantsu klubi Rondo Danzante, kellega Rondo on koostööd teinud selle asutamisest peale. Tantsuklubi mentor on Hispaanias elav endine Rondo mängija Jane Kaju, praegune kohalik tegevjuht Merje Salonen. 

Reedesel kontserdil köidavad publikut kindlasti nii kaunid kostüümid ja peakatted kui ka veetlevad tantsud kesk- ja renessansiajast. Publikul on võimalus ka ise üks parajalt lihtne vana tants jalgadesse tantsida.

Suured ja väikesed rondokad ootavad kuulajaid 31. jaanuari õhtul kell 18 Kuressaare muusikakoolis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles