FOTOUUDIS ⟩ Villa Meissneri hoovile kerkib kolmas kortermaja

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Pildil on tööhoos Jürgen Noor ja Kert Loik.
Pildil on tööhoos Jürgen Noor ja Kert Loik. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Et Kuressaare kesklinna Lasteaia tänavale ehitatud Villa Meissneri kortermaja aias oli algupäraselt kolm hoonet – pansion, suvemaja ja talveaed –, on arendaja Arens Ehitustööd OÜ otsustanud ehitada sinna ka kolmanda maja, kuhu tulevad samamoodi korterid.

Kinlux Vara maakleri Anli Alliksoon-Juursalu
Kinlux Vara maakleri Anli Alliksoon-Juursalu Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui esimene, tänavaäärne peamaja on valmis ja suvemaja valmimas, siis on kolmandagi hoone ehitus juba vaikselt alanud. Kahe esimese maja korterite müügiga tegeleva Kinlux Vara maakleri Anli Alliksoon-Juursalu (fotol) sõnul on kahest esimesest majast nii arhiivis kui ka inimeste mälus säilinud kuvandid ja need ehitati koopiamajadena, kuid tänapäevastele ehitusstandarditele vastavalt.

Kolmandast hoonest ehk talveaiast ei ole säilinud pilte ega projekti. "Kinnistu eelmised omanikud korraldasid majale arhitektuurikonkursi ja võitis see projekt, mille järgi täna maja ehitatakse," ütles Alliksoon-Juursalu. "Põhjusel või teisel võitis toona väga kaasaegne projekt." Hoone projekteeris Asum Arhitektid OÜ. Kolmandasse majja tuleb kuus kahetoalist korterit.

Kokku tuleb kolme maja peale Villa Meissneri kinnistule 18 korterit koos 18 parklakohaga. Villa Meissner valmis 2019 suve lõpus, Meissneri suvemaja valmib tänavu mai lõpuks ja Meissneri talveaed 2021. aasta suve alguses. "Siis saame ka hoovi tipp-topp korda," kinnitas Alliksoon-Juursalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles