Saarlased said 20 miljonit eurot põllumajandustoetust

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
ABIKS IKKA: Maahooldajast veisekasvataja Kalev Au sõnul aitavad toetused toidu hinda madala hoida.
ABIKS IKKA: Maahooldajast veisekasvataja Kalev Au sõnul aitavad toetused toidu hinda madala hoida. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

2019. aastal maksis Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA) Saaremaa tootjatele välja 19 884 095 eurot, mida on 630 000 eurot enam kui aasta eest.

Kõige enam said möödunud aastal erinevaid toetusi Kõljala POÜ (651 568 eurot), TÜ Mereranna POÜ (475 582) ja OÜ Audla (332 428).

Suurna külas asuva Teeääre talu kontole laekus möödunud aastal 45 617 eurot. Kuigi osa tootjaid  näeks meelsasti, et Euroopa Liit toetused üldse ära kaotaks ja maksvusele pääseks iga põllumehe majandamisoskus, siis Teeääre talu perenaine Anne Tiitmaa sama meelt ei ole.

 “Minul on põhiline, et loomadel oleks hea olla, et neil oleks valgustus, korralikud põrandad ja lüpsisüsteemid, ning siin on toetustest kasu,” rääkis ta.

Laidevahel tegutsev pärandkoosluste majandaja Kalev Au sai mullu PRIA-lt kokku 44 570 eurot. Au ütles, et toetustele ülesehitatud põllumajanduses ilma toetuseta toime ei tule. Vastasel juhul peaks tema loomade liha olema palju kallim.

Foto: Graafika: LIINA ÕUN
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles