Vallavõim tõrjub prügikriitikat

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Õiguskantsler Ülle Madise.
Õiguskantsler Ülle Madise. Foto: Mihkel Maripuu

Saaremaa vallavalitsus kinnitab selgituses õiguskantslerile, et Kuressaare jäätmevaldajate huvid on uute lepingute sõlmimisel igati kaitstud.

Õiguskantsler Ülle Madise soovis selgitust Kuressaare linnas korraldatud jäätmeveo lepingu kliendisuhete ja jäätmevaldajate õiguste kaitse kohta. 

Kodanikud märkisid õiguskantslerile saadetud avalduses, et osa Kuressaare elanikest ei ole rahul jäätmeveo korraldusega ja leiavad, et vald on survestanud elanikke leppima vedajaga kokku tingimustes, mis ei ole nende huvides.

Näiteks pole selge, mida pidada rikkumiseks, mille eest jäätmevedaja võiks küsida jäätmevaldajalt täiendavat tasu. Samuti juhtisid kodanikud tähelepanu, et uue prügiveolepingu projekti järgi lubab omavalitsus jäätmevedajale vaidlustes jäätmevaldajatega igakülgset abi.

Vallavalitsuse hinnangul ei saa korraldatud jäätmeveo raames tekkida olukorda, kus kontsessionäär ehk prügifirma saaks jäätmevaldajalt nõuda täiendavat tasu või lisatasu teenuste eest, milles ei ole jäätmevaldajaga eelnevalt kokku lepitud.

Prügifirmale vaidluste lahendamisel abi osutamise kohta selgitas vallavalitsus, et selline sõnastus hankelepingus tuleneb eelkõige asjaolust, et leping reguleerib suhteid kontsessiooni andja ja kontsessionääri vahel. Senise praktika kohaselt on jäätmevaldaja ja kontsessionääri vahel vaidlusi olnud peamiselt jäätmevaldaja vara (jäätmemahuti) kahjustamise tõttu  selle tühjendamise käigus. Nimetatud vaidlusi on valla kinnitusel lahendatud mõistlikke ja mõlemat poolt rahuldavaid kompromisslahendusi välja pakkudes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles